Βρετανία: Βιαστής προδόθηκε από το tattoo της αγαπημένης του ομάδας…

Εδώ και μήνες οι αρχές του Μάντσεστερ αναζητούσαν τον Richard Paton, τον οποίο είχαν καταγγείλει δυο νεαρές γυναίκες για βιασμό.

Αρχές Ιουνίου, ο 48χρονος άνδρας προσέγγισε μια 20χρονη κοπέλα σε εμπορικό κέντρο του Μπέρι. Ήταν 4.30 το πρωί, η παρέα της μόλις είχε φύγει και εκείνη έψαχνε τρόπο να πάει σπίτι της. Της πρότεινε να την πάει εκείνος, αλλά οι προθέσεις του, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν αγαθές. Την οδήγησε σε μια απομονωμένη τοποθεσία όπου και τη βίασε.

Φοβούμενη για την ασφάλειά της ζήτησε να την επιστρέψει στο σημείο από όπου την πήρε, όπως και έγινε. Βγήκε από το αυτοκίνητο και έσπευσε να ζητήσει βοήθεια, ενώ ο δράστης που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν βρώμικος και γυμνός από το στήθος και πάνω, το έσκασε.

Αργότερα τον ίδιο μήνα «χτύπησε» και πάλι. Θύμα του ήταν και πάλι μια 20χρονη. Είχε επισκεφθεί την αγορά του Μπέρι και ο 48χρονος της έπιασε συζήτηση. Την έπεισε να πάνε σπίτι του για ποτό. Φθάνοντας όμως εκεί, κλείδωσε την πόρτα και τη βίασε.

Η αστυνομία εντόπισε τελικά τον Paton μέσω των καμερών ασφάλειας ενός σούπερ μάρκετ. Υπήρχε ένα χαρακτηριστικό που τον έκανε να ξεχωρίζει και αυτό δεν ήταν άλλο από το τατουάζ που φέρει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Πρόκειται για ένα τατουάζ που παραπέμπει στην αγαπημένη του ομάδα Λίβερπουλ, με τα γράμματα «LFC» και πέντε αστέρια κάτω από αυτά που παραπέμπουν στα πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League που έχουν κατακτήσει οι «Reds».

Ο Paton συνελήφθη, ομολόγησε τις πράξεις του και κρίθηκε ένοχος για βιασμό. Το δικαστήριο του Minshull Street στο Μάντσεστερ τον καταδίκασε σε 15ετή φυλάκιση.

«Πρόκειται για έναν οπορτουνιστή κακοποιό. Αυτά που υπέστησαν οι δυο κοπέλες είναι αδιανόητα. Χάρη στη γενναιότητά τους να αναφέρουν τα περιστατικά, καταφέραμε να απομακρύνουμε ένα επικίνδυνο άτομο από τους δρόμους μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της αστυνομίας, Ian Smith.