Βρετανία – Ακίνητα: Νέο ρεκόρ τιμών στο κεντρικό Λονδίνο…

Οι Λονδρέζοι ενοικιαστές επιστρέφουν ξανά στο κέντρο της πόλης τους. Τα ενοίκια σε πολύ κεντρικές περιοχές του Λονδίνου αυξήθηκαν έως και 4,3% τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα, με έναν ταχύτατο μάλιστα ρυθμό, καθώς η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων άναψε το πράσινο φως για να επιστρέψουν και πάλι οι πολίτες στις αστικές περιοχές με ασφάλεια. Σύμφωνα μάλιστα, με την Hamptons International, αυτή είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας που οι τιμές των ενοικίων καταγράφουν μηνιαία αύξηση.

«Πράγματι, οι ιδιοκτήτες του κεντρικού Λονδίνου ήταν εκείνοι που υπέφεραν περισσότερο σε οπουδήποτε άλλη περιοχή της χώρας», δήλωσε η Ανέισα Μπέβεριτζ, επικεφαλής έρευνας για τη Hamptons, με την ίδια να εκτιμά πως μέσα στον επόμενο χρόνο τα ενοίκια στην περιοχή θα επιστρέψουν σε προ-πανδημικά επίπεδα.

Το γεγονός ότι οι τιμές των ενοικίων αυξήθηκαν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι η ζήτηση αυξήθηκε επίσης κατά 45% τον Ιούνιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019. Η έλλειψη διαθέσιμων κατοικιών έχει επίσης ασκήσει ανοδική πίεση στα ενοίκια, καθώς οι βραχυπρόθεσμες άδειες όπως τα ακίνητα της Airbnb επανέρχονται στην αγορά.

Το αναζωογονημένο ενδιαφέρον για τη ζωή στην πόλη προσφέρει τη δυνατότητα στο κεντρικό Λονδίνο να ανακάμψει από μια καταστροφική χρονιά. Η συζήτηση εξακολουθεί να μαίνεται για το εάν και κατά πόσον η πανδημία άλλαξε μια πάντα τη ζωή στην πόλη. Παρά την άνοδο του Ιουνίου, τα ενοίκια παραμένουν χαμηλά κατά 16,5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.