Βρες τι θα κάνει η NASA με τα κακά των αστροναυτών και κέρδισε 30000

Αν και η NASA έχει στείλει ή ανθρώπους στο διάστημα, φαίνεται ότι δεν έχει ιδέα για το τι να κάνει με τα «κακά» τους…

Έτσι η NASA θα απονείμει 30.000 δολάρια σε όποιον μπορεί να λύσει το πρόβλημα με τα περιττώματα των αστροναυτών.

Ο αστροναύτης Rick Mastracchio σε ένα βίντεο μα ζητά να «φανταστούμε ένα σενάριο όπου ένα πλήρωμα στο δρόμο του προς το φεγγάρι, αντιμετωπίζει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όταν το όχημα αρχίζει να χάνει την πίεση στον θάλαμο των αστροναυτών. Το πλήρωμα θα πρέπει να φορέσει γρήγορα τις διαστημικές του στολές για να προστατευτούν από το κενό του διαστήματος.»

«Μπορώ να σας πω ότι διαστημική πτήση δεν είναι πάντα απαστράπτουσα,» αναφέρει ο Mastracchio. «Οι άνθρωποι πρέπει να πάνε στην τουαλέτα, ακόμη και σε ένα διαστημόπλοιο. Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα με τα απόβλητα για να μην βλάψουν τους αστροναύτες ή ακόμα και να μην τους σκοτώσει;»

Δεδομένου ότι το διαστημόπλοιο δεν θα μπορεί να παρέχει πλέον προστασία, οι αστροναύτες πρέπει έχουν μια διαστημική στολή για την παροχή «καθαρού αέρα, νερού, στέγης και αρκετών θρεπτικών συστατικών για ζήσουν στο διάστημα έως και έξι ημέρες» μέχρι να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στην Γη.

 

Τι θα συμβεί όμως αν υπάρχουν και περιττώματα στην στολή; Τι θα συμβεί αν μια κυρία αστροναύτης έχει την περίοδο της;

Τα περιττώματα σε μια διαστημική στολή μπορούν να εκθέσουν τους αστροναύτες σε λοιμώξεις και σήψη. Παρά το γεγονός ότι η NASA έχει την τεχνολογία για να στείλει ανθρώπους στο διάστημα, φαίνεται να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μια απαρχαιωμένη τεχνολογία με «πάνες» για να λύσει αυτό το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι ότι σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, τα υγρά μπορούν να γίνουν μια άμορφη μάζα και να κολλήσουν σε επιφάνειες, ενώ τα στερεά αιωρούνται στον αέρα.

«Δεν θέλετε κάποιο από αυτά τα στερεά και τα υγρά να είναι κολλημένο στο σώμα σας για έξι ημέρες», αναφέρει η NASA, υπενθυμίζοντας πόσο εύκολο είναι να πάθουν τα μωρά εξανθήματα από πάνα.

Αν λοιπόν έχετε κάποια ιδία που μπορεί να βοηθήσει τη NASA, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 20η Δεκέμβρη.