Βραζιλία: Φυλακισμένος ντύθηκε σαν την κόρη του για να αποδράσει στο επισκεπτήριο (Video)

Ο Κλαουβίνιο Ντα Σίλβα ή «Σόρτι» όπως τον φωνάζουν επειδή είναι κοντούλης, είναι ένας επικίνδυνος Βραζιλιάνος γκάνγκστερ που εκτίει την ποινή του στις φυλακές του Ρίο. Ο «Σόρτι» μέσα στη φυλακή δεν σήκωνε πολλά πολλά και είχε αποκτήσει τη φήμη πως δεν δίασταζε να μαχαιρώσει κάποιον απλά και μόνο επειδή τον κοίταζε. Ο ντα Σίλβα ήταν ο αρχηγός της συμμορίας «Red Command», που θεωρείται από τις πιο εγκληματικές στην Βραζιλία, με δράση στην διακίνηση ναρκωτικών σε μεγάλο μέρος του Ρίο.

Ο κοντούλης Κλαουβίνιο όμως είχε μια μεγάλη λατρεία. Την κόρη του. Όποτε τον επισκεπτόταν στη φυλακή εκείνος έλιωνε. Όλοι είχαν να λένε πως η ομοιότητα πατέρα με κόρη ήταν μεγάλη. Αυτό αποφάσισε να εκμεταλλευτεί.

Σε κάποιο επισκεπτήριο ο «Σόρτι» φόρεσε μάσκα σιλικόνης και μακριά περούκα, στενό τζιν και ροζ μπλουζάκι και πήγε να βγει από την κεντρική έξοδο των φυλακών.

Και σχεδόν τα κατάφερε. Οι φύλακες ούτε που θα είχαν καταλάβει το παραμικρό, εάν κάποιος από αυτούς δεν είχε προσέξει ότι η κοπέλα που βγαίνει είναι κάπως νευρική, και κοιτάζει συνέχεια πίσω της.

Τότε φώναξαν «την κοπέλα» για έλεγχο και αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν κοπέλα αλλά ο Κλαουβίνιο που φορούσε μάσκα.

Η αστυνομία πλέον ερευνά το γεγονός η 19χρονη κόρη του να ήξερε το σχέδιο του πατέρα της ή να έπεσε κι αυτή θύμα του.