Βραζιλία: Οκτώ παιδιά έχασαν την ζωή τους από φωτιά που έβαλε νυχτοφύλακας βρεφονηπιακού σταθμού

Ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών είναι το όγδοο θύμα στην Βραζιλία, μετά από την αποτρόπαια πράξη ενός νυχτοφύλακας βρεφονηπιακού σταθμού, ο οποίος περιέλουσε παιδιά, μια εκπαιδευτικό και τον εαυτό του με αλκοόλ κι έβαλε φωτιά

Η τραγωδία εκ εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Ζαναούμπα, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μίνας Ζεράις. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικός της Πυροσβεστικής, το κοριτσάκι υπέκυψε στα τραύματά του το πρωί του Σαββάτου, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους εννιά.

Οκτώ ήταν παιδιά, όλα τεσσάρων ετών, και μια νηπιαγωγός 43 ετών η οποία προσπάθησε να τα σώσει, είναι ο τραγικός απολογισμός του συμβάντος, μαζί με τον δράστη. Περίπου σαράντα ακόμη παιδιά και ενήλικοι τραυματίστηκαν από τη φωτιά που έβαλε ο φρουρός, ο οποίος πιστεύεται πως ήθελε να κάψει όλο το κτίριο.

Το βράδυ του Σαββάτου 22 τραυματίες, παιδιά και ενήλικοι, συνέχιζαν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, κατά την εφημερίδα Folha de São Paulo.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 50χρονος φύλακας αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας από το 2014.

Το δημοτικό συμβούλιο στη Ζαναούμπα κήρυξε επταήμερο πένθος. Ο πρόεδρος Μισέλ Τέμερ εξέφρασε την Πέμπτη την «αλληλεγγύη του» στα θύματα «αυτής της τραγωδίας».