Βρέθηκε πρόβλημα ασφαλείας στις 3D εκτυπώσεις

Μια ομάδα ερευνητών ινδικής καταγωγής έχει βρει κινδύνους ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε δύο πτυχές της 3Dεκτύπωσης.
Στη 3D εκτύπωση, τα Computer-Aided Drafting (CAD) αρχεία είναι αυτά που από τους σχεδιαστές χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία, την τροποποίηση, την ανάλυση ή τη βελτιστοποίηση της σχεδίασης.

“Αυτές είναι πιθανές εστίες για επιθέσεις που θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές συνέπειες για τους χρήστες στο τελικό προϊόν, και οικονομικές επιπτώσεις με τη μορφή των ανακλήσεων και μηνύσεων”

Δήλωσε ο Nikhil Gupta από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Το σχέδιο κόβει τα λογισμικά κατασκευής και προσανατολίζει την κεφαλή του εκτυπωτή. Ο εκτυπωτής στη συνέχεια εφαρμόζει το υλικό σε πολύ λεπτά layers. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι ο προσανατολισμός του προϊόντος κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης θα μπορούσε να κάνει τόσο όσο και ένα 25 % διαφορά στην αντοχή του.
“Μείον μια σαφής διεύθυνσης από την ομάδα σχεδιασμού, ο καλύτερος προσανατολισμός για τον εκτυπωτή είναι αυτή που ελαχιστοποιεί τη χρήση του υλικού και μεγιστοποιεί τον αριθμό των τμημάτων που μπορείτε να εκτυπώσετε σε μια λειτουργία”, είπε.

Με την ανάπτυξη του cloud-βάσης και της αποκέντρωσης του περιβάλλοντα παραγωγής, είναι σημαντικό όλοι οι φορείς στο πλαίσιο της αλυσίδας εφοδιασμού της κατασκευής να γνωρίζουν τις μοναδικές προκλήσεις που παρουσιάζονται για την αποφυγή ενός σημαντικού κινδύνου για την αξιοπιστία του προϊόντος.”

Δήλωσε ο Ramesh Karri, του NYU.
Οι ερευνητές επισήμαναν ότι ένας hacker θα μπορούσε να εισβάλει σε έναν εκτυπωτή που είναι συνδεδεμένος στο Internet για να εισάγει εσωτερικά ελαττώματα την ώρα της εκτύπωσης.

Ο Gupta πρόσθεσε:

“Με 3D τυπωμένα αντικείμενα, όπως είναι τα μεταλλικά καλούπια που φτιάχνονται για να χρησιμοποιηθούν ως καλούπια και χρησιμοποιούνται σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και πίεσης, ελαττώματα όπως αυτά μπορούν τελικά να προκαλέσουν την αποτυχία”.