Βούλτεψη: Υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων Σαμαρά – Μέρκελ

Στα αποτελέσματα της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τονίζοντας ότι «η Ανγκελα Μέρκελ είναι απολύτως θεσμική και δεν επρόκειτο να έπαιρνε καμία πρωτοβουλία από μόνη της».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 η κ. Βούλτεψη επισήμανε ότι «Η κύρια Μερκελ λειτουργεί θεσμικά. Υπάρχει η τρόικα, δεν επρόκειτο να δεσμευτεί για κάτι. Ούτε εμείς το ζητήσαμε», πρόσθεσε. Είπε επίσης ότι η κύρια Μερκελ αναφέρθηκε πολύ θετικά για την Ελλάδα και για πρώτη φορά υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων με τον κύριο Σαμαρά.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη πως «ό,τι ειπώθηκε μέσα ειπώθηκε και δημόσια» και πως η γερμανική πλευρά επιβεβαίωσε πλήρως αυτά που δήλωσε ο κύριος Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε στην Ανγκελα Μέρκελ το σχέδιο του για έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, απεμπλοκής από την τρόικα και το ΔΝΤ στο τέλος του τρέχοντος έτους αλλά και φοροελαφρύνσεων οι οποίες θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρόνο.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην διεκδικούμενη ρύθμιση της βιωσιμότητας του χρέους, η όποια ωστόσο φαίνεται ότι παραπέμπεται για αργότερα.

Τέλος η κ. Βούλτεψη θεωρεί ιδιαιτέρως θετικό σημάδι, το ότι στη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο δεν έγιναν επιθετικές ερωτήσεις από ξένους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι αυτό είναι δείγμα πως «η χώρα είναι αξιόπιστη».