Βούλτεψη: Εμείς δεν πνίγαμε παιδιά – Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη για το προσφυγικό προκάλεσαν την  έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής της ΝΔ στην ΕΡΤ απευθυνόμενη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέτα είπε:

“Επί των ημερών σας πνίγηκαν τα παιδιά… Επί των ημερών μας ένα ναυάγιο έγινε και πέσατε να μας φάτε. Εμείς δεν πνίγαμε παιδιά”.

“Οι δηλώσεις της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη, στην ΕΡΤ3 ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας. Φαίνεται ότι ξέχασε πολύ γρήγορα το τι συνέβαινε στο Αιγαίο επί κυβερνήσεως Σαμαρά κι έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας “ότι επί των ημερών σας πνίγηκαν τα παιδιά”! Την ίδια στιγμή, η Σ. Βούλτεψη, εν μέσω ρατσιστικού παραληρήματος, εμφάνισε ως… δέλεαρ για τους πρόσφυγες που έρχονται προς την Ευρώπη λόγω του πολέμου στη Συρία το νόμο για την ιθαγένεια που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κ. Βούλτεψη “ανακάλυψε” πως η κορύφωση του πολέμου στη Συρία -και, συνεπώς, το κύμα των προσφύγων- συνέβη το 2013 και όχι επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, περίοδο κατά την οποία σημειώθηκε η έναρξη των βομβαρδισμών της περιοχής από διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις, και που όλα τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών καταδεικνύουν την ενίσχυση των προσφυγικών ροών.

Ωστόσο, η κ. Βούλτεψη έσπευσε να διευκρινίσει ποιο είναι το πραγματικό της πρόβλημα. Ταυτιζόμενη με ολόκληρο το συντηρητικό πολιτικό μπλοκ της Ευρώπης που μοναδικό σκοπό έχει να σπρώξει τους πρόσφυγες κάτω από το χαλί, καλλιεργώντας συστηματικά ρατσισμό και ξενοφοβία, η κ. Βούλτεψη είπε πως επί των ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά, οι πρόσφυγες κινούνταν προς τη Λαμπεντούζα…” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Το ευτύχημα είναι πως η ελληνική κοινωνία δεν συμμερίζεται τις ακροδεξιές κορώνες της κ. Βούλτεψη, επιδεικνύοντας μια στάση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που είναι παραδειγματική για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα” καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισυνάπτει το παρακάτω βίντεο.