Βούλιαξε πλοίο έξω απο το λιμάνι του Ρότερνταμ- 4 νεκροί, 3 αγνοούμενοι

Τέσσερις είναι οι νεκροί και τρείς οι αγνοούμενοι του ναυτικό δυστηχήματος που συνέβη χθες το βράδυ στη Βόρεια Θάλασσα στα ανοικτά της Ολλανδίας από τη σβοδρή  σύγκρουση δύο πλοίων. Το πρώτο πλοίο είναι το Corvus J, νηολογίου Κύπρου και το άλλο, το Baltic Ace, που έχει νηολογηθεί στις Μπαχάμες και μεταφέρει αυτοκίνητα. Είναι αυτό που  βυθίστηκε και στο οποίο επέβαιναν οι νάυτες που έχασαν τη ζωή του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ακτοφυλακής.

Η σύγκρουση συνέβη περίπου 100  χιλιόμετρα από το Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, η λειτουργία του οποίου δεν επηρεάστηκε, όπως δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του λιμανιού.

“Ένα ελικόπτερο βρίσκεται στην περιοχή και δύο πλοία διάσωσης είναι καθ’ οδόν προς το σημείο της σύγκρουσης, ενώ άλλα σκάφη στη ζώνη αυτή παρέχουν επίσης τη βοήθεια τους”, δήλωσε τα ξημερώματα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Πετερ Βέρμπουργκ. Αυτή την ώρα ωστόσο οι έρευνες έχουν διακοπή λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το “το 24μελές πλήρωμα του Baltic Ace έριξε στη Θάλασσα τις σωσίβιες λέμβους και τα μέλη του περισυλλέγησαν από ελικόπτερο χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το Corvus J.