Βουλγαρία: Λαθραία τσιγάρα μέσα σε …φέρετρα

Μέσα σε φέρετρα και από εκεί μέσα σε «μαϊμού» ασθενοφόρα ή νεκροφόρες, δίκτυο λαθρεμπόρων από τη Βουλγαρία διακινούσε τσιγάρα σε Ευρώπη και Βουλγαρία. Τα λαθραία τσιγάρα προέρχονταν από το Ντουμπάι, περνούσαν στη Βουλγαρία μέσω Ελλάδας και αξία τους υπολογίζεται στα

Το… εμπνευσμένο κόλπο σταμάτησε όταν οι τελωνειακές αρχές της Βουλγαρίας εντόπισαν το κύκλωμα και στάματησαν τη δράση του.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας τελωνείων Βάνιο Τανόφ, δήλωσε στην κρα τική τηλεόραση BNT ότι   «πρόκειται για το πιο σημαντικό πλήγμα εναντίον του λαθρεμπορίου τσιγάρων στη Βουλγαρία τα τελευταία οκτώ χρόνια».Η αξία των λαθραίων τσιγάρων, που εκτιμάται ότι προήλθαν από το Ντουμπάι και πέρασαν στη Βουλγαρία μέσω Ελλάδας, εκτιμάται στα 3,5 εκατομμύρια λέβα (1,8 εκατομμύρια ευρώ).

Συνελήφθη  μόνο ένα άτομο, οι βουλγαρικές αρχές όμως πιστεύουν ότι υπάρχουν «υψηλόβαθμοι  που προστάτευαν» το δίκτυο αυτό».

Στοιχεία της υπηρεσίας τελωνείων της Βουλγαρίας δείχνουν ότι το 15% των τσιγάρων που αγοράζονται στη χώρα προέρχονται από τη μαύρη αγορά, ενώ το 2010 το ποσοστό ανερχόταν σε 30%.