Βουλγαρία: Η Ορθόδοξη Εκκλησία λέει ΟΧΙ σε άλλους Μουσουλμάνους πρόσφυγες

Όχι στους πρόσφυγες λέει η Oρθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας και  κάλεσε την Κυβέρνηση να μην αφήσει άλλους Μουσουλμάνους πρόσφυγες να εισέλθουν στη χώρα , φοβούμενη “εισβολή”.

Τις τελευταίες εβδομάδες μεγάλοι αριθμοί προσφύγων εισήλθαν στην Βουλγαρία από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και τη Σερβία. Η Βουλγαρία φιλοξενεί ήδη πολλούς πρόσφυγες κυρίως από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ οι οποίοι πέρασαν μέσω των συνόρων με την Τουρκία.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας, η οποία υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί το 80% του πληθυσμού της χώρας σε ανακοίνωση την Παρασκευή στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι παρέχεται βοήθεια στους πρόσφυγες που είναι ήδη στη χώρα και ότι η Κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει άλλους να εισέλθουν στο έδαφος της Βουλγαρίας, φοβούμενη “εισβολή” των Μουσουλμάνων.

Η Εκκλησία αναφέρει ακόμη ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επιλυθούν τα προβλήματα και η κρίση στις χώρες καταγωγής των προσφύγων από αυτούς που τα δημιούργησαν και ότι ο πληθυσμός της Βουλγαρίας δεν πρέπει να πληρώσει το τίμημα με αφανισμό.

Το 13% του πληθυσμού της Βουλγαρίας υπολογίζεται ότι έχει μουσουλμανική καταγωγή.