Βουλή: Ψηφίστηκαν τα νομοσχέδια για παρακολουθήσεις και ενοικιαστές

Η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από συζήτηση και αφού το νομοθετικό σώμα υπερψήφισε δύο τροπολογίες της ΕΔΕΚ,το νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών (παρακολουθήσεις) για την πάταξη του σοβαρού εγκλήματος και της τρομοκρατίας, με ψήφους 27 υπέρ, 3 εναντίον και 19 αποχές.

Υπέρ δήλωσαν ότι ψήφισαν ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, η Συμμαχία Πολιτών και η Αλληλεγγύη. Αποχή δήλωσαν ότι τήρησαν το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ.

Σήμερα, επίσης η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τη  τροποποίηση του περί Ενοικιοστασίου Νόμου, με σκοπό την εφαρμογή διαδικασιών εξπρές στις εξώσεις .

Με 31 ψήφους υπέρ, 15 εναντίον και 2 αποχές, η Ολομέλεια ενέκρινε πρόταση νόμου των βουλευτών του ΔΗΣΥ, Γιώργου Γεωργίου, Ευθύμιου Δίπλαρου και Μάριου Μαυρίδη.

Πρόκειται για τροποποίηση του περί Ενοικιοστασίου Νόμου, ώστε να καταστούν αποτελεσματικότερες οι διαδικασίες ανάκτησης ιδιοκτησίας και είσπραξης οφειλόμενων ενοικίων, σε περίπτωση που ενοικιαστές δεν ανταποκρίνονται στις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με την πρόταση νόμου, θα μπορεί ένας ιδιοκτήτης να υποβάλει αίτηση για ανάκτηση κατοχής η οποία θα γίνεται δεκτή από τον πρωτοκολλητή του δικαστηρίου μόνο σε περίπτωση που συνοδεύεται είτε από απόδειξη του λογιστηρίου του δικαστηρίου, είτε απόδειξη κατάθεσης ή εμβάσματος από πιστωτικό ίδρυμα, για τα καθυστερημένα ποσά.

Επίσης, παρέχεται το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη με μονομερή αίτηση να προχωρήσει σε απόδειξη της υπόθεσής του και να ζητήσει την έκδοση συνοπτικής απόφασης αν τηρηθούν κάποια χρονοδιαγράμματα.