Βουλή των Αντιπροσώπων:Επίσημη παράδοση του Φακέλου της Κύπρου

Επίσημη παράδοση έγινε σήμερα το πρωί του Φακέλου της Κύπρου στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Νίκο Βούτση στην ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής. Τα αρχεία έφτασαν χθες στην Κύπρο και θα φυλαχτούν στο υπόγειο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ένα ιστορικό γεγονός υψίστης συμβολικής και εθνικής σημασίας. ονομάσε την παράδοση ο Πρόεδρος της Κυπριακή Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης. Επεσήμανε επίσης ότι  με το μαρτυρικό υλικό δεν πρόκειται να θεραπεύσουν τα δεινα ούτε να επουλωσουν τις πληγές της τουρκικής εισβολής αλλά η σημερινή τελετή έχει συμβολική σημασία για τον κυπριακό λαό καθώς αποτελεί ένα βήμα που θα αποκαλύψει σκηνές της σύγχρονης τραγωδίας.

Πρόσθεσε ότι νιώθει υποχρεώση να εκφράσει τις θερμές προσωπικές ευχαριστίες αλλά και του σώματος στον Αλέξη Τσίπρα, στον Πρόεδρο της βουλης και το σύνολο των ελληνικών κομμάτων που στήριξαν την απόφαση για την παραδοση, η οποια κλείνει ένα εθνικό χρέος, μια εθνική οφειλή της Ελλάδας προς την Κύπρο.

Τελειώνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλή διαβεβαίωσε οτι η ίδια η Βουλή θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να διαφυλάξει και να παραδώσει στους πολίτες της χώρας την ιστορική αλήθεια, που αποτελεί θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε λαού