Βουλή: Σύσκεψη αρχηγών κομμάτων για τη κατανομή Προεδριών των ΚΕ

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε στους αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων κατά την έναρξη της σύσκεψης αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Επιλογής ως προνοεί το Σύνταγμα, θα είναι 9μελής.

Ο κ. Συλλούρης, ζήτησε από τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να προτείνουν από ένα Βουλευτή για τους δύο Γραμματείς και ένα από το ΔΗΚΟ για κοσμήτορα, διευκρίνισε ότι θα έχουν καθήκοντα και ότι ο ρόλος τους δεν θα είναι διακοσμητικός.

Περαιτέρω ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι θα συσταθεί Επιτροπή για την εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής και εισηγήθηκε όπως συσταθεί και δεύτερη Επιτροπή για την τροποποίηση του Κανονισμού, η οποία δυνατόν να είναι πιο διευρυμένη.

Η σύσκεψη αρχηγών έχει αντικείμενο την κατανομή των Προεδριών των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού πρότεινε ως Γραμματέα τον τέως Γραμματέα, της Ολομέλειας της Βουλής Κώστα Κώστα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο ΔΗΣΥ κατά την οποία θα ληφθεί απόφαση και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι θα δώσει το όνομα του Βουλευτή που προτείνει για κοσμήτορα στη Διεύθυνση της Βουλής.

Από το ΔΗΣΥ στη σύσκεψη μετέχουν ο Πρόεδρος του κόμματος και ο Νίκος Τορναρίτης, από το ΑΚΕΛ ο ΓΓ του κόμματος και ο Γιώργος Λουκαϊδης, από το ΔΗΚΟ ο Πρόεδρος του, από την ΕΔΕΚ ο Πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Κωστής Ευσταθίου, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας και ο Παύλος Μυλωνάς, από το Κίνημα Αλληλεγγύη ο Μιχάλης Γεωργάλλας, από το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης και ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ο Προέδρος του ΕΛΑΜ και οι Χρίστος Χρίστου και ο Λίνος Παπαγιάννης.