Βουλή: Συνεχίζεται το σίριαλ με την 56η έδρα – Έχασε την έδρα ο Παπαδόπουλος

Βουλή: Συνεχίζεται το σίριαλ με την 56η έδρα – Έχασε την έδρα ο Παπαδόπουλος

Συνεχίζεται το σίριαλ αναφορικά με την 56η έδρα της Βουλής. Το Ανώτατο Δικαστήριο, που ενεργεί ως Εκλογοδικείο, ακύρωσε σήμερα για άλλη μια φορά την έδρα του Γιώργου Παπαδόπουλου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο με απόφαση του δικαίωσε τον Ανδρέα Μιχαηλίδη αδειάζοντας έτσι τη Βουλή η οποία παραχώρησε με τροποποίηση του συντάγματος την έδρα στον Γιώργο Παπαδόπουλο του Κινήματος Αλληλεγγύη.

Είναι η τέταρτη και οριστική απόφαση του Ανωτάτου, που μετά την τροποποίηση του Συντάγματος από τη Βουλή, έρχεται εκ νέου να αφαιρέσει την έδρα από τον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη εναπόκειται στον Έφορο Εκλογών να αποφασίσει αν θα προκηρυχθούν αναπληρωματικές εκλογές στην Επαρχία Λεμεσού για την 56η έδρα ή αν θα επιλέξει να αφήσει την Βουλή μέχρι τις εκλογές του ερχόμενου Μαϊου με 55 Βουλευτές.

Στην απόφαση του Ανωτάτου επισημαίνεται πως ο νέος Νόμος που ψήφισε πέρυσι η Βουλή για να δώσει την έδρα στον κ. Παπαδόπουλο, δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, ωστόσο, σε παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον θα εφαρμόζεται.