Βουλή: Μονόλεπτη σιγή ζήτησε ο προεδρεύων στη μνήμη των 13 θυμάτων της 11ης Ιουλίου

Αναφορά Προεδρεύοντος της Βουλής Α. Αδάμου για την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην Ολομέλεια

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το μαύρο πρωινό της 11ης Ιουλίου 2011, όταν η Κύπρος συνταράχθηκε από την τραγική είδηση για την ισχυρή έκρηξη σε εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες που φυλάγονταν στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. Από τη φονική έκρηξη, φρικτό θάνατο βρήκαν εν ώρα καθήκοντος δεκατρείς συμπατριώτες μας, άνδρες της Εθνικής Φρουράς, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Επιπλέον, από το ωστικό κύμα της έκρηξης προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού με συνακόλουθες επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού μας.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων εκφράζει για μια ακόμα φορά την αμέριστη συμπαράστασή της προς τους συγγενείς των ηρωικών θυμάτων. Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν ανάλογα σφάλματα και να μην αφήσουμε η Κύπρος να ζήσει παρόμοιες τραγωδίες.

Σας καλώ να τηρήσουμε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των δεκατριών θυμάτων που με αυταπάρνηση και αφοσίωση στο καθήκον έχασαν ηρωικά τη ζωή τους στην τραγωδία της 11ης Ιουλίου 2011.

Αιωνία τους η μνήμη.