Βουλή: Με 59 νομοθετήματα αύριο η τελευταία συνεδρία

Συνέρχεται αύριο στις 10.00 το πρωί  στην τελευταία της συνεδρία η Ολομέλεια της Βουλής με την παρούσα σύνθεση.

Ενώπιον της θα έχει 59 νομοθετήματα στην ημερήσια διάταξη προς συζήτηση και ψηφοφορία, και το ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτό το αίτημα της κυβέρνησης για συζήτηση και ψήφιση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου για τους εκτάκτους δημοσίους υπαλλήλους

Στο τέλος της συνεδρίας, με βάση το Σύνταγμα, το Κοινοβούλιο θα αποφασίσει την αυτοδιάλυσή του.

Κάποια από τα νομοθετήματα μπορεί να αναβληθούν.

Όπως ανέφερε η Γενική Διευθύντρια της Βουλής Βασιλική Αναστασιάδου, τα μέλη του Κοινοβουλίου που δεν θα διεκδικήσουν επανεκλογή θα έχουν το δικαίωμα να απευθυνθούν προς το σώμα, όπως και οι αρχηγοί των κομμάτων.

Ανέφερε επίσης ότι οι Βουλευτές που θα εκλεγούν θα δώσουν διαβεβαίωση σε συνεδρία της Ολομέλειας την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Ερωτηθείσα τι θα γίνει εάν υπάρξει αναπομπή νόμου ή προκύψει η όποια ανάγκη για συνεδρία της Βουλής, η κ. Αναστασιάδου ανέφερε ότι το άρθρο 68 του Συντάγματος διαλαμβάνει ότι μπορεί να συνέλθει η Βουλή, μετά την απόφαση για αυτοδιάλυση, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης.

Πρόσθεσε ότι στο παρελθόν όταν ηγέρθη ζήτημα συνήλθε η Σύσκεψη Αρχηγών με τον Γενικό Εισαγγελέα και κατέληξαν ότι δεν ικανοποιούνταν οι λόγοι επείγουσας ανάγκης ως καθορίζονται στο Σύνταγμα.

Μεταξύ των νομοθετημάτων που είναι ενώπιον της τελευταίας Ολομέλειας της Βουλής είναι το πακέτο των νομοθετημάτων για το πόθεν έσχες, η διευθέτηση των ληξηπρόθεσμων οφειλών προς τα κοινωνικά ταμεία, η λειτουργία της ΚΥΠ, η πρόταση νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις, το ασυμβίβαστο, το νομοσχέδιο και οι κανονισμοί για τις δημόσιες συμβάσεις.

Αύριο περί τις 13.00 θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση η εικαστική παρέμβαση της Βουλής με ζωγραφική σε τοίχους κτηρίων στην πρωτεύουσα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ένας τοίχος στο αίθριο της Βουλής, που παριστάνει τον Σόλωνα και τον Περικλή.