Βουλή – εκποιήσεις: Προς αναβολή η συζήτηση της πρότασης νόμου

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναβολή της συζήτησης της πρότασης νόμου που κατοχυρώνει το δικαίωμα των δανειοληπτών να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας αναστολή των εκποιήσεων όταν διαπιστώνονται παράνομες χρεώσεις, αναμένεται να ζητήσουν τα συγκυβερνώντα κόμματα.

Στόχος είναι να συζητηθούν οι προτάσεις αυτές μαζί με το πακέτο μέτρων που αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται η αναστολή των εκποιήσεων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε από τον Σύνδεσμο Τραπεζών και τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων.

Ισορροπημένο και λογικό χαρακτήρισε το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης για τις εκποιήσεις, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση στέλνει στη Βουλή προτάσεις για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μετά την εξέλιξη αυτή, πρόσθεσε, δεν πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει το ΑΚΕΛ μαζί με άλλα κόμματα.

Η κ.Ερωτοκρίτου ανέφερε, επίσης, ότι θα ζητηθεί από τον υπουργο Οικονομικών να παρουσιασθεί τη Δευτέρα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, για να εξηγήσει τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πακέτο μέτρων.

Πηγή πληροφοριών: Ραδιόφωνο ΡΙΚ