Βουλή: Αυτοδιαλύθηκε με αποχαιρετιστήριους λόγους βουλευτών

Το νομοθετικό σώμα αποφάσισε την αυτοδιάλυση του, μετά από ολοήμερη  συνεδρία, κατά την οποία ψηφίστηκε σειρά σημαντικών νόμων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, που δεν επαναδιεκδικεί έδρα στο νομοθετικό σώμα, απεύθυνε αποχαιρετιστήριο λόγο στο σώμα όπως και εκπρόσωποι των κομμάτων.

Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ, ο Νίκος Κατσουρίδης μίλησε εκ μέρους και των πέντε Βουλευτών του ΑΚΕΛ που δεν επανδιεκδικούν εκλογή.

Από την ΕΔΕΚ, της οποία ουδείς εκ των Βουλευτών διεκδικεί νέα εκλογή, μίλησε ο Γιώργος Βαρνάβα.

Αποχαιρετιστήριο λόγο απηύθυναν ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Σοφοκλής Φυττής, η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Δημήτρης Συλλούρης,

Στο σώμα απευθύνθηκαν ως εκπρόσωποι των κομμάτων Δημήτρης Συλλούρης, ο Πρόεδρος των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Φύτος Κωνσταντίνου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ολοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο κενό που φαίνεται να αφήνουν στο κοινοβούλιο ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης,

Η πρώτη συνεδρία των μελών του κοινοβουλίου που θα αναδείξει η λαϊκή ετυμηγορία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου κατά την οποία θα δοθεί και η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαβεβαίωση στο Σύνταγμα και τους νόμους της Δημοκρατίας.

`Οπως διαλαμβάνει το Αρθρο 67 του Συντάγματος, η Βουλή αποφάσισε τη διάλυση της από σήμερα 14 Απριλίου. Καθόρισε την 22α Μαΐου 2016 ως ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για τη ανάδειξη των μελών της νέας Βουλής και καθόρισε τη 2α Ιουνίου 2016 τη πρώτη συνεδρία του νέου νομοθετικού σώματος στις 16.00.