Βουλή: Αναβάλλεται για μετά το Πάσχα η συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου

Μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Μπαλτάκου, λόγω των υποχρεώσεων της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου διευκρινίζει ότι για την πραγματοποίηση της συζήτησης απαιτείται η ταυτόχρονη παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών και «δυστυχώς οι υποχρεώσεις της ευρωπαϊκής προεδρίας καθιστούν αδύνατο τον άμεσο προσδιορισμό της ημερομηνίας».

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει, η κυβέρνηση θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να προσδιορίσει την ημερομηνία μετά τη διακοπή των κοινοβουλευτικών εργασιών για το Πάσχα.

Με αφορμή τις πληροφορίες για αναβολή της σχετικής συζήτησης για μετά το Πάσχα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε την Τρίτη νέα επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε για «λιποταξία».

«Ο πρωθυπουργός είναι ένας κοινοβουλευτικός λιποτάκτης. Αυτό το ξέραμε. Αποφεύγει, όπως ο διάολος το λιβάνι, να έρχεται στη Βουλή. Μια βδομάδα έχει περάσει από αυτό το μεγάλο σκάνδαλο και δεν έχει έρθει να δώσει εξηγήσεις. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι προσπαθεί να ρίξει και την ευθύνη στην αντιπολίτευση για την επιλογή του να μην έρθει στη Βουλή αυτή τη βδομάδα να δώσει εξηγήσεις για τον εξ’ απορρήτων του, τον κ. Μπαλτάκο ο οποίος συνομιλούσε με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια συνάντησής του στην Καρδίτσα με κοινωνικούς φορείς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε χθεσινό δημοσίευμα εφημερίδας σημειώνοντας: «Σήμερα, διάβαζα σε μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα ότι η Συζήτηση προ Ημερήσιας Διάταξης που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός για το διεθνή διασυρμό της χώρας μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις δεν θα γίνει αύριο, όπως είχε προγραμματιστεί από τον Πρόεδρο της Βουλής και μας είχε ενημερώσει, αλλά θα γινόταν δήθεν μεθαύριο διότι μπορεί ο πρωθυπουργός, αλλά δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί έχει ταξίδι στο εξωτερικό.

Πράγματι, έχω ταξίδι στο εξωτερικό. Δηλώνω, όμως, δημοσίως ότι αν είναι να μας κάνει την τιμή και να κοπιάσει επιτέλους στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις ο κ. Σαμαράς, θα ακυρώσω κάθε ταξίδι, προκειμένου να έρθει και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για την ακροδεξιά σέχτα του Μαξίμου που μας κυβερνά».