Βουλή: Άκρως εμπιστευτικό το έγγραφο από την Κεντρική Τράπεζα για μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Σε ανακοίνωση της σχετικά με την υποβολή στοιχείων από την Κεντρική Τράπεζα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προέβει η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως η Κεντρική Τράπεζα έχει στείλει στην Βουλή έγγραφο για ενημέρωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με ημερομηνία 12 Ιουνίου 2017. Το έγγραφο αυτό έχει κατατεθεί ήδη από τις 23 Ιουνίου στα πλαίσια του Κεφαλαίου Β’, κατάθεση νομοσχεδίων και εγγράφων.

Ως εμπιστευτικά χαρακτηρίζει η ανακοίνωση το εν λόγο έγγραφο και συνεχίζει λέγοντας ότι «σε περίπτωση που ζητούνται από τους βουλευτές, οι οποίοι είναι ενήμεροι περί της κατάθεσής τους, τα λαμβάνουν, με την επισήμανση ότι αυτά θα πρέπει να τυγχάνουν χειρισμού ως εμπιστευτικά».

 

Όσον αφορά στην ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, αναφορικά με τη συνολική έκθεση των πιστωτικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στη Δημοκρατία σε δανεισμό σε ξένο νόμισμα σημειώνεται ότι αυτή δεν αποτελεί νομική υποχρέωση της ΚΤΚ, αλλά δέσμευση, η οποία ανελήφθη ενώπιον της επιτροπής από εκπροσώπους της ΚΤΚ σε συνεδρία της για σκοπούς ενημέρωσής της από τους αρμόδιους φορείς για το εν λόγω ζήτημα.

 

«Σημειώνεται περαιτέρω ότι η πιο πάνω δέσμευση αφορά ενημέρωση της επιτροπής για τον δανεισμό σε ξένο νόμισμα σε τριμηνιαία βάση. Η προηγούμενη ενημέρωση της επιτροπής έγινε με σχετική επιστολή της ΚΤΚ, ημερομηνίας 5 Σεπτεμβρίου 2016, και καλύπτει την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016, ενώ η τελευταία ενημέρωση έγινε μόλις πρόσφατα με επιστολή της ΚΤΚ, ημερομηνίας 24 Ιουλίου 2017, και καλύπτει την περίοδο μέχρι το τέλος Μαρτίου 2017. Τα συναφή στοιχεία έχουν επίσης χαρακτηριστεί ως εμπιστευτικά και τυγχάνουν του ανάλογου χειρισμού».