Βολιβία – Κορονοϊός: Οι ιερόδουλες αντιδρούν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας

Βολιβία – Κορονοϊός: Οι ιερόδουλες αντιδρούν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας

Οι ιερόδουλες στη Βολιβία, είναι αντίθετες στην καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυκτερινές ώρες καθώς, όπως υποστηρίζουν, το μέτρο αυτό θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση τους, αφού ήδη τα έσοδά τους δεν είναι εξασφαλισμένα ακόμη και σε κανονικές συνθήκες.

Στο προάστιο Ελ Άλτο στις παρυφές της πρωτεύουσας Λα Πας, πάνω από 50 αδειοδοτημένοι οίκοι αναγκάσθηκαν να κλείσουν μετά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από 17.00 έως 05.00. Από την Κυριακή η χώρα βρίσκεται σε πλήρη αποκλεισμό 14 ημερών, με τις περισσότερες επιχειρήσεις να έχουν κλείσει, καθώς έχουν καταγραφεί 24 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όπως δηλώνει η ιερόδουλη, υπό το όνομα Γκρισέλ, εργάζεται τη νύκτα και στη διάρκεια της ημέρας φροντίζει τα παιδιά της. «Δεν βγάζουμε πολλά χρήματα, ούτως ή άλλως, εγώ εργάζομαι ίσα για να τα βγάλω πέρα, αλλά προσπαθώ να είμαι προσεκτική», δηλώνει. Η ίδια ανήκει στο σωματείο των εκδιδόμενων γυναικών, ένα επάγγελμα που είναι νόμιμο στη χώρα, ενώ παράνομη είναι η μαστροπεία.

Η εκπρόσωπος του σωματείου Λίλι Κορτές δηλώνει πως εάν οι νόμιμοι οίκοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν, «δυστυχώς οι εργάτριες του έρωτα θα βγουν στον δρόμο και το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο».

«Κι εμείς είμαστε μέρος της βολιβιανής κοινωνίας. Είμαστε εργάτριες του έρωτα, σύζυγοι, θείες και γιαγιάδες, που επίσης ανησυχούν για το ωράριο της εργασίας μας», τονίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters