Βολές Χριστόφια: Εκ των έσω τα βέλη…

«Έχουμε προεκλογική περίοδο, λέγονται διάφορα. Κάποιοι δίνουν κτυπήματα κάτω από τη μέση, δυστυχώς… φαίνεται ότι για ορισμένους η πατρίδα δεν είναι πάνω από όλα».

Η, με σαφείς αιχμές, δήλωση του Δημήτρη Χριστόφια, έγινε στο προεδρικό μέγαρο, όπου η Φιλαρμονική της Αστυνομίας του είπε τα κάλαντα. Δράττοντας την ευκαιρία, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε «για  εξ΄ιδίων βέλη» όπως και τότε « με τη Χούντα και την ΕΟΚΑ Β που κουβάλησαν την Τουρκία. Και τώρα είναι εκ των έσω τα βέλη».

Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «με μια βαθιά ανάσα θα βγούμε από την κρίση και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, όπως κάναμε σε χειρότερες καταστάσεις και συνθήκες»   και επανέλαβε ότι «δεν θα είχαμε πρόβλημα αν δεν είχαμε τα προβλήματα των τραπεζών».

Ο κ. Χριστόφιας  κάλεσε όλους να δώσουν  τα χέρια και να ανασκουμπωθούν …«να συνεχίσετε το έργο σας χωρίς οποιεσδήποτε σκοπιμότητες. Νιώθω περηφάνια διότι κατά τη διακυβέρνηση μας έχουν απαγορευτεί πολλά στα οποία ίσχυαν στο παρελθόν σε σχέση με οικονομικές διαχειρίσεις», είπε στα μέλη της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας.

Ως προς το Κυπριακό, ανέφερε ότι «πέρα του συνόλου των Ελληνοκυπρίων έτσι και η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων τάσσονται ενάντια στον εποικισμό και στην κατοχή…Είμαστε στο ίδιο μετερίζι. Ας ενώσουμε τις προσπάθειες μας με τους Τουρκοκύπριους που τάσσονται ενάντια στην κατοχή για να καταστρέψουμε τα οδοφράγματα και να μην υπάρχουν πράσινη γραμμή, εγκλωβισμένοι, πρόσφυγες και όλα τα δεινά της κατοχής και να μιλάμε για μια ενωμένη Κύπρο, έναν παράδεισο».

Η φιλαρμονική επέλεξε να τραγουδήσει για τον κ. Χριστόφια και το «γιασεμί» .  «Φαίνεται πως το γιασεμί είναι σύμβολο για όλους τους Κύπριους και όπως είναι για τους Ελληνοκύπριους είναι και για τους Τουρκοκύπριους, τους Μαρωνίτες, τους Αρμένιους, τους Λατίνους, η μυρωδιά του οποίου κάνει τον τόπο μας να ξεχωρίζει… ανθίζει και στα κατεχόμενα και στις ελεύθερες περιοχές και αυτό που οραματιζόμαστε είναι το γιασεμί να συνενώσει όλους τους Κύπριους».