Βενιζέλος: Όταν εμείς γυρίζαμε, ο κ. Τσίπρας ακόμη πήγαινε…

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη του  στο «Βήμα της Κυριακής», προαναγγέλει κοινοβουλευτική μάχη μέχρις εσχάτων προκειμένου να αναδειχθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, αλλά και η επικινδυνότητα των προτάσεων της αντιπολίτευσης.

Επισημαίνει ότι με  την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση «δεν ζητούμε προκαταβολή της προεδρικής πελιοψηφίας, αλλά ανατροπή των τεχνητών εντυπώσεων.

Επίσης εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν νέο δάνειο, νέο Μνημόνιο και νέα τρόικα και ότι, αν αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, τον Μάρτιο η χώρα θα αλλάξει σελίδα.

Δεν αποκλείει συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ «στο πλαίσιο της προγραμματικής αλήθειας και υπευθυνότητας», διερωτάται όμως τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας αν οι εταίροι μας προσφέρουν ολοκληρωμένη συμφωνία για το χρέος και ζητήσουν την υπογραφή του, επιδιώκοντας ευρεία πολιτική συναίνεση.

«Σε σχέση με την αντιπολίτευση, ισχύει το “όταν εμείς γυρίζαμε, αυτοί πήγαιναν” και νομίζουν ότι έχουν ανακαλύψει την πυρίτιδα. Έχουμε αφαιρέσει από τους ώμους των Ελλήνων 180 δισ. ευρώ χρέος, το 80% του ΑΕΠ. Έχουμε κάνει την πιο εντυπωσιακή αναδιάρθρωση χρέους στον κόσμο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ συνεχίζοντας την επίθεση σημειώνει:

«Τι ρεαλιστική στροφή κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια προσπάθεια η οποία είναι στα όρια της αξιοπρέπειας για να φανεί ότι είναι μια ομάδα ανθρώπων συμβατή με το ευρωπαϊκή κατεστημένο. Δεν κάνει μια πολιτική αξιών, δεν κάνει μια πολιτική αρχών».