Βενιζέλος: «Στρατηγική-εταιρική» η σχέση με τη Ρωσία

«Ιστορικά εξαιρετικό» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, το επίπεδο των ελληνορωσικών σχέσεων κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, που ακολούθησαν τις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών στο υπουργείο Εξωτερικών. Μάλιστα, τόνισε ότι αυτό δεν είναι μια απλή «διαπίστωση», αλλά: «ένα πρακτικό συμπέρασμα, το οποίο επιβεβαιώσαμε σήμερα και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Λαβρόφ για τη συμβολή του στη διαμόρφωση αυτού του νέου “μομέντουμ” στις ελληνορωσικές σχέσεις».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να είναι έντονη η παρουσία της Ρωσίας στην Ελλάδα μέσω επενδύσεων και μέσω της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων αναφέρθηκε ειδικότερα στους τομείς, της οικονομίας, της ενέργειας και του τουρισμού, όπου οι δύο χώρες έχουν στενή συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπογράμμισε την επιθυμία της ρωσικής πλευράς για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και τόνισε ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις αποκτούν μια θετική δυναμική.