Βενιζέλος: Δεν υπάρχει εθνικός λόγος για σύγκληση Πολιτικών Αρχηγών

Ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας έτσι και στο αίτημα τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια, για την τρέχουσα έκρυθμη κατάσταση στα κυπριακά χωρικά ύδατα, αλλά και γενικότερα στο Αιγαίο και τη Μέση Ανατολή, δήλωσε τα εξής:

«Δεν υπάρχει κάποιος εθνικός κίνδυνος, δεν υπάρχει κάποια απόφαση για εθνικό θέμα την οποία να καλούμαστε να λάβουμε. Εδώ πρέπει η Τουρκία να πάψει την προσβολή του Διεθνούς Δικαίου και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο κ. Βενιζέλος παράπεμψε μάλιστα τους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα λέγοντας ότι θα υπάρξει μία πολύ καλή ενημέρωση «εάν θέλουν και οι αρχηγοί των κομμάτων περαιτέρω ενημέρωση από το ΥΠΕΞ είναι καλοδεχούμενοι», συμπληρώνοντας ότι είναι πάντα στη διάθεσή τους.

Ταυτόχρονα, σύστησε «ψυχραιμία, ρυθμό και υπευθυνότητα».

Τέλος, ερωτηθείς για την ελληνική ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουμε ένα νόμο που δεν είχε η χώρα, το νόμο 4001/2011 για τα απώτερα όρια της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, έχουμε κατάθεση του νόμου αυτού στον ΟΗΕ και έχουμε προκήρυξη ερευνών σε οικόπεδα και στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης”.