Βενιζέλος: Ανάγκη υγιούς διαλόγου με την κοινωνία

Για την ανάγκη υγιούς διαλόγου με την κοινωνία αλλά και τη συν-ευθύνη όλων στην αντιμετώπιση της κρίσης με κύριο γνώμονα «να φτάσουμε όρθιοι στο τέλος της μνημονιακής περιόδου», μίλησε σήμερα το μεσημέρι στο Ρέθυμνο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας ο κ. Βενιζέλος έφτασε στο Επιμελητήριο του νομού στις 12 το μεσημέρι όπου συναντήθηκε με το σύνολο σχεδόν των αυτοδιοικητικών, θεσμικών, και παραγωγικών φορέων του Ρεθύμνου. Εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και καθηγητές φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και τα μέτρα που αφορούν απολύσεις και διαθεσιμότητες που, όπως όλα δείχνουν, θα ενσκήψουν στους συγκεκριμένους χώρους.

Όπως επισήμανε ο κ. Βενιζέλος «όλοι έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης αλλά το αποτέλεσμα έρχεται μόνο μέσα από υγιή και δημοκρατικό διάλογο». Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου (ΕΚΡ) του νομού, αφού δήλωσαν εντός της αίθουσας του επιμελητηρίου την αντίθεσή τους με τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, ζήτησαν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να επανεξετάσει η κυβέρνηση τη θέση της απέναντι σε μία κοινωνία που βάλλεται από παντού με κυρίαρχα τα προβλήματα της ανασφάλειας, το οικονομικό και την ανεργία.

ΑΔΕΔΥ και ΕΚΡ αποχώρησαν από τη συνάντηση ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γιακουμάκης, τόνισε πως όλοι οι φορείς αλλά και οι πολίτες του Ρεθύμνου, ελπίζουν σε θετικά μηνύματα από πλευράς της κυβέρνησης.