Βενιζέλος:”Θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα”

Την πεποίθηση ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα ολοκληρωθεί εξέφρασε σε δηλώσεις του στο Βήμα της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πρόσθεσε όμως ότι:” Αυτό όμως δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει ως ευκαιρία για ένα ακόμη κύμα ανέξοδης επιπολαιότητας και δημαγωγίας. Η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα όχι μόνο στις σχέσεις της με τους εταίρους αλλά και στις πολιτικές σχέσεις της με τον εαυτό της»

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται στη δυσκολία της διαπραγμάτευσης και τονίζει ότι «η Ελλάδα δεν επιδίωξε να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα», αλλά, όπως αναφέρει, «η διαπραγμάτευση αυτή δεν διεξάγεται σε πολιτικό κενό».

«Οι εταίροι μας γνωρίζουν την εσωτερική πολιτική κατάσταση, την αβεβαιότητα και κυρίως τις ανεύθυνες τοποθετήσεις που θέτουν σε αμφισβήτηση τη συνέχεια του κράτους και άρα τη διεθνή του αξιοπιστία.

»Η αβεβαιότητα και η αφελής προαναγγελία ενεργειών εκτός ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου έχουν κόστος για τη χώρα, την οικονομία, τους πολίτες. Αυξάνουν τις απαιτήσεις των συνομιλητών μας και αποδυναμώνουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, όχι της κυβέρνησης.
»Η διασταύρωση της διαπραγμάτευσης με τη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας προσδίδει στην πολιτική αβεβαιότητα πολύ συγκεκριμένα θεσμικά χαρακτηριστικά» δηλώνει μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος.