Βενεζουέλα: Νέο κάλεσμα στους δρόμους ενόψη των εκλογών

Δεν έχουν σταματήμο οι εντάσεις στην Βενεζουέλα. Η αντιπολίτευση της χώρας κάλεσε χθες τους υποστηρικτές της αποκλείσουν τους δρόμους της χώρας την Κυριακή, ημέρα κατα την οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές για τη συντακτική συνέλευση.

Συγκεκριμένα, ο Ενρίκε Καπρίλες ηγέτης της αντιπολίτευσης, σε μια συνέντευξη Τύπου της Τράπεζας Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, δήλωσε πως «Οι πολίτες που επιθυμούν δημοκρατία να βγουν στους δρόμους την Κυριακή σε όλες τις βασικές οδικές αρτηρίες της χώρας».

Παράλληλα ο Πρόεδρος την Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος σημείωσε στις δηλώσεις του ότι ότι η χώρα του δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των «παράνομων» εκλογών στην Βενεζουέλα. «Αυτή η συντακτική συνέλευση έχει μια παράνομη προέλευση και εξαιτίας αυτού δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε το αποτέλεσμά της», δήλωσε ο Σάντος σε μια εκπαιδευτική εκδήλωση, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για μια ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Βενεζουέλα.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία Air France ανακοίνωσε ότι «εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Βενεζουέλα» είναι αναγκασμένη να αναβάλει τις αεροπορικές της πτήσεις με προορισμό το Καράκας από την Κυριακή 30 Ιουλίου έως την Τρίτη 1 Αυγούστου.

Να σημειώσουμε ότι, τα επεισοδία και οι συγκρούσεις των τελευταίων μηνών εναντίον του Προέδρου της χώρας Νικολά Μαδούρο, έχουν σαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 113 άνθρωποι σύμφωνα με στοιχεία των εισαγγελικών αρχών.