Βενεζουέλα: «Δεν είναι πραξικόπημα αλλά μια πολιτική και στρατιωτική κίνηση για να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη»

Έρευνα διεξάγεται στην Βενεζουέλα για τον εντοπισμό δέκα οπλισμένων ανδρών, οι οποίοι εξαφανίστηκαν μετά την επίθεση σε στρατιωτική βάση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Νικολά Μαδούρο.

Να σημειώσουμε ότι η επίθεση συνέβει στην πόλη Βαλένσια, με δράστες είκοσι άτομα από τους οποίους δυο σκοτώθηκαν, ένας τραυματίστηκε και δέκα συνελήφθησαν. Την ίδια στιγμή, ένα βίντεο που δείχνει τους δέκα καταζητούμενους έχει κυκλοφορήσει στα social media και εξεγείρονται κατά του «φονικού τυράννου».

 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος, σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση, συνεχάρη τον στρατό για την “άμεση αντίδραση του” τονίζοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό εκείνων που απέδρασαν. «Θα τους πιάσουμε» δεσμεύτηκε. Ο Μαδούρο δήλωσε πως οι δράστες υποστηρίχτηκαν από ηγέτες που πολεμούν την κυβέρνηση, με έδρα τις ΗΠΑ και την Κολομβία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξαν κινήσεις στήριξης προς την εξέγερση στη Βαλένσια αλλά οι διαδηλωτές διαλύθηκαν με τη χρήση δακρυγόνων.

Στο βίντεο από το περιστατικό, ένας ένοπλος, που συστήνεται ως Juan Caguaripano, δήλωσε πως η οργάνωσή του- την οποία αποκάλεσε «41η ταξιαρχία»- ύψωνε το ανάστημά της κατά της «δολοφονικής τυραννίας του προέδρου Νικολάς Μαδούρο».

«Δεν είναι πραξικόπημα αλλά μια πολιτική και στρατιωτική κίνηση για να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη» τονίζει.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=DiabEib1lEQ