Βγενόπουλος: Σε ένα σωστός και σε ένα λάθος

Οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου προκάλεσαν για άλλη μια φορά πολιτικό σάλο και αναταραχή ανάμεσα στους αλλοτινούς φίλους και συνεργάτες του στην Κύπρο.

Εμείς ως Οικολόγοι που δεν έχουμε καμία φιλία και αλισβερίσι με κανένα Βγενόπουλο ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιου τύπου κύριο. Εντελώς αντικειμενικά και συνοπτικά διαπιστώνουμε ότι ο κ. Βγενόπουλος είναι σε ένα πράγμα είναι σωστός και σε ένα λάθος.

Σωστός είναι στην διαπίστωση ότι η πολιτική άρχουσα τάξη και η αριστοκρατία της πολιτικής διαπλέκονται οριζοντίως και καθέτως με την αριστοκρατία του κεφαλαίου, του πλούτου και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η διαπλοκή πολιτικής και πλουτοκρατίας είναι διαπιστωμένη στην Κύπρο. Πρόκειται για μια ολιγαρχία 200 ανθρώπων που κυβερνά διαχρονικά τον τόπο και ευθύνεται για τα χίλια μύρια κακά που τον βασανίζουν.

Έχει όμως λάθος ο κ. Βγενόπουλος όταν το παίζει “αθώα περιστέρια”. Κατακρίβεια ήταν αυτή ακριβώς η κατάσταση της διαπλοκής που επικρατεί στην Κύπρο και το γεγονός ότι η χώρα κυβερνιέται από πολιτικούς που είναι επιρρεπείς στη μάζα και στη μίζα, που τον προσέλκυσε στην Κύπρο και του επέτρεψε να πραγματοποίηση το μέγα κόλπο της κλοπής μιας ολόκληρης τράπεζας εκ των έσω. Ο κ. Βγενόπολος με τις δηλώσεις του επιβεβαιώνει ότι έπαιξε με τους όρους της διαπλοκής βοηθούμενος από τους ηγέτες κομμάτων ( πχ Νίκο Αναστασιάδη) ή ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ( εμπλέκει στις δηλώσεις του και τον κ. Χριστόφια που ήθελε αλλά δεν ήξερε).

Αφού η Βουλή έκανε το λάθος να μην κλητεύσει τον κ. Βγενοπουλο και τον άφησε στο απυρόβλητο των ερευνών της , τώρα απομένει στον Γενικό Εισαγγελέα να συμπληρώσει το φάκελλο Βγενόπουλου και να τον οδηγήσει το συντομότερο ενώπιον της δικαιοσύνης. Εκεί, από το εδώλιο του κατηγορουμένου, ενόρκως ( αν έχει κάποια σημασία) ο κ. Βγενόπουλος θα μπορεί να “δικάσει” αν θέλει και μπορεί τους δικαστές του.

Ας μην κρύβεται σε πολυτελή γραφεία στην ασφάλεια των Αθηνών. Αν είναι τόσο λεβέντης όσο θέλει να παρουσιάζεται ας έλθει στην Κύπρο να αντιμετωπίσει τους επιδότες και να δικαστεί.