Βγενόπουλος – Μπουλούτας αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ε. Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, οι ι Ανδρέας Βγενόπουλος και Ευθύμιος Μπουλούτας, αρνήθηκαν σήμερα να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις επικαλούμενοι της αίτησή τους στο Συμβούλιο Εφετών για μη εκτέλεση του αιτήματος δικαστικής συνδρομής, η οποία εκκρεμεί, σε σχέση με τις έρευνες για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι σήμερα οι κύριοι Βγενόπουλος και Μπουλούτας «κατά την προγραμματισμένη ανάκρισή τους από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, στα πλαίσια εκτέλεσης αιτήματος δικαστικής συνδρομής της Κυπριακής Δημοκρατίας παρουσιάστηκαν και δήλωσαν ότι έχουν καταχωρήσει αίτηση στο Συμβούλιο Εφετών για μη εκτέλεση του αιτήματος».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «δήλωσαν επίσης και καταγράφηκε ότι εκκρεμούσης της αίτησής τους δεν θα απαντήσουν στις ερωτήσεις για το αίτημα δικαστικής συνδρομής, αλλά σε περίπτωση που η αίτηση αυτή απορριφθεί τότε είναι πρόθυμοι να απαντήσουν στις εν λόγω ερωτήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, «η αρμόδια ανακρίτρια θα συνεχίσει τη διαδικασία αύριο με την ανάκριση των υπόλοιπων τριών ατόμων».

Στο μεταξύ, από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Αθήνα βρίσκονται δύο από τα στελέχη της ανακριτικής ομάδας για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.