Βγενόπουλος: Η επιτροπή ενεργεί κατά παράβαση θεμελιωδών άρθρων

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, πρώην μη Εκτελεστικός Πρόεδρος της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας  ότι  σε δήλωση του ανέφερε ότι “ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής χωρίς να του δοθεί ούτε και εδώ η δυνατότητα να εκφράσει τις απόψεις του “με το πρόσχημα ότι έθεσε, δήθεν, όρους”, όπως προσθέτει, προκειμένου να παραστεί.

“Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν έθεσα κανέναν όρο, απλώς ζήτησα ευγενικά να ακολουθηθεί μια αυτονόητη διαδικασία που θα μου επέτρεπε να τοποθετηθώ σε πεπραγμένα πέντε ετών και να απαντήσω σε εκατοντάδες ώρες ανακριβειών και λάσπης που βρήκαν φιλόξενο καταφύγιο στην Επιτροπή αυτή, χωρίς κανένα αντίλογο”, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο κ. Βγενόπουλος.

Η Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής, σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, “ενεργεί κατά παράβασιν θεμελιωδών άρθρων του Κυπριακού Συντάγματος αλλά και της κείμενης νομοθεσίας”.

Προς τεκμηρίωση του ισχυρισμού του, ο κ. Βγενόπουλος επισυνάπτει επιστολή του προς την Επιτροπή Θεσμών στις 28 Νοεμβρίου του 2013 που κοινοποιήθηκε τόσο στον Πρόεδρο της Βουλής όσο και στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

“Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Επιτροπή δεν κατέθεσε ούτε ένας Έλληνας πλην ενός ειδικώς προσκληθέντος πρώην βουλευτή που οι συκοφαντίες του εναντίον της Τράπεζας είχαν ήδη απορριφθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη”, αναφέρει και προσθέτει ότι χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι η Επιτροπή Θεσμών έδωσε βήμα σ΄ αυτόν τον άνθρωπο για να επαναλάβει τις συκοφαντίες του αγνοώντας και περιφρονώντας την ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη, που μετά από προκαταρκτική εξέταση δύο ετών τις είχε απορρίψει.

Αναφέρει επίσης ότι “είναι χαρακτηριστικό ότι στα πλαίσια των εργασιών αυτής της Επιτροπής διασύρθηκαν μεγάλοι Έλληνες δανειολήπτες για δήθεν λήψη δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, αλλά ούτε ένας Κύπριος”.

Τέλος, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει ότι “ευτυχώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου όπου τελικώς θα ακουσθούν όλα αυτά για τα οποία προσπαθούν να με φιμώσουν στην Κύπρο”, όπως προσθέτει, “και θα αποδειχθεί ότι υπεύθυνοι για την καταστροφή της Λαϊκής ήταν δια σειράς παρανόμων πράξεων και παραλείψεών τους οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Δημοκρατίας”.