Βγαλμένο από κωμωδία το ρομαντικό ραντεβού Μπους με την κόρη του Νίξον

Όταν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ήταν 22 χρονών είχε βγει ρομαντικό ραντεβού με την κόρη του Ρίτσαρντ Νίξον την Τρίσια το οποίο ήταν καταστροφικό σαν να ήταν βγαλμένο από κωμική ταινία…

Ο τότε 22χρονος Μπους, όχι μόνο απέτυχε να γοητεύσει την κόρη του Νίξον αλλά έκανε άθελά του ό,τι μπορούσε για να καταλήξει σε τραγωδία το ρομαντικό δείπνο που του κανόνισε διακριτικά ο πατέρας του, Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος.

«Στη διάρκεια του δείπνου, θέλησα να φάω λίγο βούτυρο και άθελά μου, με το χέρι μου έσπρωξα το ποτήρι που ήταν γεμάτο κόκκινο κρασί. Έντρομος είδα το κρασί να κάνει μούσκεμα το τραπέζι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η βιογραφία του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου που κυκλοφόρησε την Τρίτη στα βιβλιοπωλεία. To βιβλίο είναι το πρώτο που αποκαλύπτει το καταστροφικό ραντεβού του Μπους και της Τρίσια πριν από μερικές δεκαετίες.

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος ήταν αυτός που είχε κανονίσει το ραντεβού όταν ο Νίξον είχε αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ. Είχε προσκαλέσει στο πάρτι που είχε δοθεί προς τιμήν της διαστημικής αποστολής «Apollo 8», της πρώτης που έφτασε στη Σελήνη. Σ΄εκείνο το πάρτι ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος γνώρισε για πρώτη φορά την μεγαλύτερη θυγατέρα του Νίξον.

Όμως, η πρώτη γνωριμία τους είχε άδοξο τέλος καθώς τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο κατά τη διάρκεια του δείπνου.

«Άναψα τσιγάρο και τότε η Τρίσια Νίξον μου είπε ευγενικά: “Εγώ δεν καπνίζω”. Το ραντεβού έφτασε στο τέλος του όταν μου ζήτησε να την γυρίσω στο Λευκό Οίκο αμέσως μετά το δείπνο».

Τη βιογραφία του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου παρουσίασε ο γιος του και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.. Στηνβιογραφία υπό τον τίτλο: «Ένα πορτρέτο του πατέρα μου», ο 90χρονος Μπους αφηγείται τη ζωή του αλλά και τα love stories των παιδιών του.