“Βγήκαν τα μαχαίρια από τα θηκάρια”

Ανακοίνωση απάντηση στον αριστίνδην υποψήφιο του ΔΗΣΥ, Ανδρέα Μασούρα, εξέδωσε ο διαχειριστής του «WakeUpCyprus», Χάρης Βιολάρης, σχετικά με το κάλεσμα του κ. Μασούρα να αποδείξουν ότι είναι χρηματοδοτούμενος.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Επίσημη Ανακοίνωση WAKEUPCyprus/Χάρη Βιολάρη 6/5/2016
Απάντηση στον Ανδρέα Μασούρα.

Από τις πορείες-διαμαρτυρίες του WAKEUPCyprus και το Κίνημα Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών …στον ΔΗΣΥ και τα μνημόνια.

Ο Ανδρέας Μασούρας κάλεσε το WAKEUPCyprus να αποδείξει δημόσια τις πηγές χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας!

Ο κάθε προεκλογικός αγώνας χρηματοδοτείται από κάπου. Από που προέρχεται αυτή η χρηματοδότηση αλλά και το ποσό είναι πλέον νομική υποχρέωση του κάθε υποψηφίου να δημοσιοποιήσει και να τα κοινοποιήσει στον Έφορο Εκλογών και τον Γενικό Ελεγκτή.

Ανδρέα Μασούρα είναι δική σου υποχρέωση να δημοσιοποιήσεις τα έξοδα της προεκλογικής σου εκστρατείας με λεπτομέρειες και όχι του WAKEUPCyprus ή του διαχειριστή Χάρη Βιολάρη να το κάνει για εσένα.

Πέραν τούτου, σαν οικολόγος και με την οικολογική συνείδηση που επαγγέλεστε, πείτε μας και πόσα δέντρα σφαγιάστηκαν για να γεμίσετε την Λευκωσία με φυλλάδες Α4 (σε χοντρό χαρτί). Εγώ πήρα 2 φορές στο κιβώτιο μου τη γραπτή σας διαφήμιση.

Η πολιτική κίνηση του Μασούρα μέσα από την εμπειρία τουWAKEUPCyprus:

Γνωρίσαμε τον Ανδρέα Μασούρα αρχές του 2013 καθώς συμμετείχε σε κάποιες από τις εκδηλώσεις του WAKEUPCyprus ενάντια στα μνημόνια.

Στην συνέχεια το WAKEUPCyprus και ο Χάρης Βιολάρης είχαν ιδιαίτερη συνεργασία με το κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Μεταξύ άλλων, το WAKEUPCyprus διοργάνωσε στην Κύπρο την 1η διαμαρτυρία ‘March Against Monsanto’, η οποία ήταν μια διαμαρτυρία που έγινε την ίδια μέρα σε πάνω από 400 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενάντια στα γενετικά τροποποιημένα και τους τροποποιημένους σπόρους της εταιρείας βιοτεχνολογίας Μονσάντο. Το WAKEUPCyprus κλήθηκε στην Κυπριακή Βουλή τέσσερις φορές και οι προσπάθειες μας μαζί με την μεγάλη προσπάθεια του κ. George Perdikis II και του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, οδήγησαν στο ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής ενάντια στους γενετικά τροποποιημένους σπόρους.

Προ αρκετών μηνών ο Ανδρέας Μασούρας μου ζήτησε να ενταχθώ στο Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Όπως μου εξήγησε ο Α.Μασούρας, ανεμενε ότι ο βουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης θα αποχωρούσε από την Προεδρία του Κινήματος. Ο Α. Μασούρας παρουσιαζόταν και αυτοδιαφημιζόταν πριν μερικούς μήνες ως ένας από τους τρεις πιθανούς υποψηφίους για την Προεδρία του Κινήματος Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών. Του ανέφερα ότι δεν ενδιαφέρομαι να ενταχθώ σε κάποιο κόμμα και την άποψη ότι ο Γιώργος Περδίκης δεν θα έπρεπε να αποχωρήσει.

Ανδρέας Μασούρας και διαιτητής Μάριος Παναγή:

Ο Ανδρέας Μασούρας προ μηνών σε εκδήλωση στην Πάφο όπου ο ίδιος διοργάνωσε, παρευρέθηκα μετά από προσωπικό τηλεφώνημα-πρόσκληση του ιδίου. Η εκδήλωση αφορούσε τα ‘ενδότερα’ του Κυπριακού ποδοσφαίρου με ομιλητή τον γνωστό πρώην διαιτητή Μάριο Παναγή. Μετά την εκδήλωση, οι Ανδρέας Μασούρας, Μάριος Παναγή, Χάρης Βιολάρης και άλλοι συγγενείς και φιλοι του Ανδρέα Μασούρα έφαγαν μαζί σε χωριό της Πάφου.

– Καλούμε τον κ. Μασούρα να πει δημόσια τι λέχθηκε για συγκεκριμένο ηγέτη κόμματος σε σχέση με τον έλεγχο του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου τόσο στην εκδήλωση όσο και μετέπειτα στο δείπνο.
Είναι κοινό μυστικό ότι εγκαταλείψατε το Κίνημα Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών εφόσον δεν χώνεψατε ποτέ την μη-αποχώρηση Περδίκη. Αυτό δεν ήταν συμβατό με τις προσωπικές σας φιλοδοξίες για την Προεδρία του Κινήματος Οικολόγων και την πιθανή σας είσοδο στην Βουλή.

Είναι πασίγνωστο σε πολλούς Οικολόγους αλλά και συγγενείς-φίλους σας, αλλά και πασιφανές ότι αυτός ήταν ο λόγος που εγκαταλείψατε τους Οικολόγους. Η προσωπική φιλοδοξία και τίποτε άλλο.

Οι θέσεις που διατυμπανίζατε κ. Μασούρα για Κυπριακό-εθνικό πρόβλημα και Οικονομία, όταν ήσασταν στους Οικολόγους, ήταν εκ διαμέτρου ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ από αυτές που εκφράζει σήμερα και τότε ο ΔΗΣΥ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και εσείς.

Προσαρμόσατε τις απόψεις και θέσεις σας έτσι ώστε να σας δοθεί η ευκαιρία στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, να εκπληρώσετε το όνειρο σας και να βρεθείτε στην βουλή, προδώνοντας με αυτό τον τρόπο όλους όσους σας στήριξαν μέχρι σήμερα. Τολμάτε μάλιστα να επαγγέλεστε την ‘Οικολογία’, με προφανή στόχο να παραπλανήσετε τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ και να τους ξεγελάσετε.

Στην τελική κ. Μασούρα απλά εξηγήστε στους ψηφοφόρους την αλήθεια, ότι δηλαδή για την ευκαιρία να καθίσετε στην βολευτική καρέκλα ‘αλλαξοπιστίσατε’.

Και το καλύτερο ανακοινώσατε ότι λαϊκίζω για να προωθήσω κομματικά συμφέροντα ενώ γνωρίζετε ότι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Μα εσείς δεν είσαστε που:

…μέχρι προχθές εκφράζατε τον θαυμασμό σας προς το WAKEUPCyprus και μας προσκαλούσατε στις εκδηλώσεις σας;
…δεν είναι εσείς που είσαστε υποψήφιος σήμερα με κόμμα που χρηματοδοτήθηκε από την FOCUS και αντιπροσωπεύει κομματικά συμφέροντα;
…δεν είναι εσείς που λέτε αντίθετα στους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ από αυτά που λέγατε προχθές στους ψηφοφόρους των Οικολόγων;

Προειδοποιούμε τον κ. Μασούρα ότι αν συνεχίσει να μας προκαλεί θα επιστρέψουμε με διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Χάρης Βιολάρης 6/5/2016
Διαχειριστής WAKEUPCyprus – WAKEUPHealth