Βασίλισσα Ελισάβετ: Πρώτη επίσημη «έξοδος», συνοδευόμενη από τον πρίγκηπα Ουίλιαμ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πρώτη επίσημη «έξοδος», συνοδευόμενη από τον πρίγκηπα Ουίλιαμ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, ανέλαβε τη  πρώτη της δημόσια υποχρέωση εκτός βασιλικής κατοικίας, 7 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Η 94χρονη βασίλισσα συνοδευόμενη από τον εγγονό της, πρίγκιπα Ουίλιαμ επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Άμυνας, κοντά στο Σάλσμπερι προκειμένου να συναντηθούν με επιστήμονες που παρέχουν ζωτική στήριξη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού στη χώρα.

Οι δυο τους συναντήθηκαν και με επιστήμονες που αντιμετώπισαν αμεσότατα την επίθεση με το δηλητήριο Νόβιτσοκ στο Σάλσμπερι το 2018.

Είναι η πρώτη φορά στην εποχή του lockdown, που η βασίλισσα βγήκε από τα Ανάκτορα, που λειτουργούν αυτό το διάστημα με περιορισμένο αριθμό προσωπικού ως μέτρο πρόληψης, για να αντεπεξέλθει στα επίσημα καθήκοντά της ως επικεφαλής του κράτους.

Τον Ιούλιο η βασίλισσα έχρισε ιππότη τον Κάπτεν Τομ Μουρ σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στους κήπους του Κάστρου του Ουίνδσορ απ’ όπου παρακολούθησε και την εκδήλωση προς τιμήν της τον Ιούνιο για τα γενέθλιά της τηρώντας αυστηρά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Πέρασε την καραντίνα στην κατοικία της στο Μπέρκσαϊρ αν και παρέμεινε απασχολημένη ακόμη και εντός των τειχών κάνοντας τηλεφωνικά τις επικοινωνίες της ή με βιντεοκλήσεις και τηλεδιασκέψεις.