Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι λόγοι που δεν αποχωρίζεται ποτέ τη τσάντα της

Η τσάντα, είναι το αγαπημένο της αξεσουάρ της Βασίλισσας Ελισάβετ και έγινε το σύμβολο της μεγαλειότητάς της.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ από την άλλη δεν πάει πουθενά χωρίς την τσάντα της, ακόμη και όταν βρίσκεται μέσα στο ίδιο της το σπίτι παλάτι, όπως είδαμε στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τη συνάντησή της με τον νέο πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Το μυστικό με την Ελισάβετ είναι πως ό,τι μοντέλο και να διαλέξει, αγοράζει πάντα μια μάρκα: τις τσάντες Launer London που έχουν τέλειο γεωμετρικό σχήμα. Οι τσάντες της είναι μαύρες συνήθως, εκτός κι αν πρόκειται για εξαιρετικό γεγονός, όπως ο γάμος του εγγονού της Γουίλιαμ, οπότε και επέλεξε μια κρεμ τσάντα.

Όπως αποκάλυψε ο CEO του αγαπημένου brand για τσάντες της Βασίλισσας, Launer, η αυτού μεγαλειότης δεν νιώθει πραγματικά ντυμένη χωρίς την τσάντα της. «Αν στην Βασίλισσα δεν αρέσει η τσάντα που φτιάξαμε, δεν θα την κρατήσει. Ξέρει σίγουρα τι θέλει», είπε. Με άλλα λόγια, θεωρεί την τσάντα της αναπόσπαστο κομμάτι του outfit της και δεν την αποχωρίζεται ποτέ, είτε βρίσκεται σε εξωτερικό, είτε σε εσωτερικό χώρο.

 

Αυτή η περίφημη τσάντα αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η Βασίλισσα  έχει εμμονή με τις τσάντες και σύμφωνα με πληροφορίες θα πρέπει να έχει πάνω από  200 τσάντες και πάνω από 500 καπέλα.

Πάντα, όπου και να βρεθεί, η Ελισάβετ βάζει στην τσάντα της ένα ματάκι. Σύμφωνα με τον Phil Dampier, συγγραφέα του βιβλίου «Τι υπάρχει μέσα στην τσάντα της Βασίλισσας και άλλα βασιλικά μυστικά», αναφέρει ότι πρόκειται για φυλαχτά που της έχουν χαρίσει τα αγαπημένα της πρόσωπα, παιδιά ή εγγόνια.

Η Ελισάβετ είναι κοκέτα και δεν βγαίνει ποτέ χωρίς το κραγιόν της και έχει πάντα ένα στην τσάντα της, ώστε να μπορεί να φρεσκαριστεί ανάμεσα σε δύο εκδηλώσεις ή ομιλίες. Εχει μάλιστα συχνά επικριθεί από τον βρετανικό τύπο γιατί βγάζει το κραγιόν της δημοσίως και το χρησιμοποιεί. Για να αποφύγει τυχόν ατυχήματα με το κραγιόν, η βασίλισσα κουβαλάει στην τσάντα της πάντα και ένα μικρό καθρεφτάκι, καθώς και ένα μαντήλι με τα αρχικά της ώστε να μπορεί να σκουπιστεί ή να σβήσει κάποιο ίχνος στο πρόσωπό της.

Ο σεφ  Darren McGrady, o οποίος εργάζεται για την βασιλική οικογένεια για πάνω από δέκα χρόνια, αποκάλυψε πρόσφατα στον βρετανικό τύπο ότι η βασίλισσα είναι σοκολατομανής. Σαν να είναι παιδάκι τεσσάρων ετών, είπε ο σεφ, πηγαίνει συχνά στην κουζίνα για να ψαχουλέψει τα γλυκά και να τσιμπήσει ένα κομματάκι από ένα κέηκ. Η βασίλισσα δεν βγαίνει ποτέ από το παλάτι της αν δεν έχει γλιστρίσει μέσα στην τσάντα της και ένα κομματάκι σοκολάτα. Αγαπά επίσης ιδιαίτερα τις καραμέλες μέντας.

Ορισμένες φορές, για να σκοτώσει την ώρα της, η Μεγαλειοτάτη, λύνει ένα σταυρόλεξο. Στην τσάντα της, ισχυρίζονται οι γνώστες, πάντα βάζει ένα σε περίπτωση που θα της χρειαστεί. Η Ελισάβετ είναι 90 ετών και η εγκεφαλική δραστηριότητα είναι απαραίτητη. Στην τσάντα της έχει πάντα και ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως και ένα στυλό.

Οι τσάντες της βασίλισσας «μιλούν» τη δική τους γλώσσα:

Αν η βασίλισσα περάσει την τσαντούλα της από το ένα χέρι στο άλλο, αυτό σημαίνει πως η συζήτηση που είχε, μόλις τελείωσε… Οι κυρίες επί των τιμών θα σπεύσουν και με ευφάνταστες προφάσεις αλλά πάντα ευγενικά και διακριτικά θα απομακρύνουν τον «βαρετό» ή αδιάφορο συνομιλητή.

Αν κατά τη διάρκεια ενός επίσημου δείπνου η βασίλισσα ακουμπήσει την τσάντα της πάνω στο τραπέζι, αυτό σημαίνει πως επιθυμεί να αποχωρήσει στα επόμενα 5 λεπτά.

Εάν τοποθετήσει την τσάντα της στο πάτωμα πλάι της, σημαίνει πως ο συνομιλητής της έχει χάσει την προσοχή της και η ακολουθία της σπεύδει να τη «σώσει».

Αν κρατήσει μπροστά της την τσάντα της με τα δυο της χέρια «τραβάει» νοερά μια κόκκινη γραμμή, την οποία εκείνος που την πλησιάζει δεν πρέπει να περάσει.

Επίσης, οι γνώστες λένε ότι η τσάντα είναι ο …μεταφραστής των αισθημάτων της Ελισάβετ. Ετσι όπως κρατάει την τσάντα πάντα καρφωμένη στο μπράτσο της, όταν θέλει να ολοκληρώσει μια συζήτηση ή όταν έχει βαρεθεί, ασυναίσθητα περνάει την τσάντα στο άλλο μπράτσο. Το προσωπικό και οι συνεργάτες της γνωρίζουν φυσικά όλες τις κινήσεις της και μπορούν να επέμβουν αν η γλώσσα της τσάντας ..ενταθεί.

Κανένας δεν το πίστευε ώσπου η δημοσιογράφος Penny Junor το επιβεβαίωσε: η βασίλισσα έχει πάντα μαζί της ένα κινητό τηλέφωνο. Το χρησιμοποιεί ακόμη και για να μιλήσει στα εγγόνια της.