Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί ανησυχεί για τον αγαπημένο της εγγονό;

Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί ανησυχεί για τον αγαπημένο της εγγονό;

Η βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να αισθάνεται ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι καλύτερος διάδοχος από τον πρίγκιπα Κάρολο

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία της για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και σε μία παρέμβασή της ζήτησε από τον Δούκα του Κέμπριτζ να σταματήσει να πιλοτάρει ελικόπτερα ενώ επιβαίνει η οικογένειά του, επειδή φοβάται μια ενδεχόμενη τραγωδία.

Λέγεται πως η βασίλισσα είχε αρκετές συζητήσεις με τον 39χρονο πρίγκιπα και του ζήτησε να σταματήσει να πετάει ο ίδιος τα ελικόπτερα, ιδίως όταν έχει κακό καιρό, γιατί φοβάται πως ένα δυστύχημα μπορεί να απειλήσει τη σειρά διαδοχής στον βρετανικό θρόνο.

Σύμφωνα με άτυπους κανόνες τα ανώτατα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν επιτρέπεται να επιβιβάζονται στην ίδια πτήση, αλλά οι κανονισμοί έχουν χαλαρώσει από την εποχή της γέννησης των παιδιών του Ουίλιαμ. Έτσι, επιτρέπεται στην οικογένεια να περνά περισσότερο χρόνο μαζί. Ο Ουίλιαμ, η Κέιτ και τα παιδιά τους διαμοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα στο Παλάτι του Κένσινγκτον στο Λονδίνο και το Άνμερ Κορτ στο Νόρφολκ και συνήθως επιλέγουν ως μέσο μεταφοράς το ελικόπτερο.

Ο Ουίλιαμ είναι δεύτερος στη διαδοχή στον βρετανικό θρόνο, μετά τον πατέρα το πρίγκιπα Κάρολο ενώ ο γιος του Τζορτζ είναι τρίτος στη σειρά διαδοχής. Πηγή προσκέίμενη στα Ανάκτορα δήλωσε στη Sun: Η βασίλισσα είπε σε ανθρώπους στο στενό περιβάλλον της όπως και σε αυλικούς ότι θα ήθελε ο Ουίλιαμ να σταματήσει να πιλοτάρει ο ίδιος, ιδίως σε κακές καιρικές συνθήκες, καθώς τα ελικόπτερα δεν είναι το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς.

“Η βασίλισσα μένει ξάγρυπνη τα βράδια και ανησυχεί πάρα πολύ. Ξέρει ότι ο Ουίλιαμ είναι ικανότατος πιλότος αλλά δεν πιστεύει ότι αξίζει ο κίνδυνος για τους πέντε τους να ταξιδεύουν μαζί και δεν μπορεί να φανταστεί τι θα μπορούσε να συμβεί. Θα πυροδοτούσε συνταγματική κρίση” τόνισε η ίδια πηγή και πρόσθεσε: “Η βασίλισσα είπε στον Ουίλιαμ ότι ανησυχεί, και όσο καλός πιλότος και αν είναι ο κακός καιρός και δυστυχήματα συμβαίνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Η βασίλισσα είναι πολύ ικανοποιημένη με τον τρόπο που ο Ουίλιαμ και η Κέιτ αντεπεξήλθαν στις προκλήσεις τα τελευταία χρόνια και ξέρει ότι η μοναρχία είναι ασφαλής στα χέρια τους. Πιστεύει ότι το μέλλον είναι λαμπρό με αυτούς στο τιμόνι μετά τον Κάρολο αλλά αν κάτι συμβεί σ’ αυτόν και την οικογένειά του, είναι κάτι που δεν αντέχει ούτε να το σκεφθεί”.

Η οικογένεια ταξιδεύει μαζί και αρκετά συχνά με πιλότο και πλήρωμα αλλά μερικές φορές αναλαμβάνει ρόλο κυβερνήτη ο Ουίλιαμ, αφού έχουν ζητήσει άδεια μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Τζορτζ το 2013. Οι ανεπίσημοι κανονισμοί έχουν χαλαρώσει ακόμη περισσότερο με τη γέννηση της Σάρλοτ και του Λούι, επιτρέποντας σε ολόκληρη την οικογένεια να ταξιδεύει μαζί.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν μέλος της βασιλικής πολεμικής αεροπορίας, και είχε υπηρετήσει ως πιλότος διάσωσης της RAF Valley στο Άνγκλσεϊ στη Βόρεια Ουαλία και στην υπηρεσία αεροπορικών ασθενοφόρων της Ανατολικής Αγγλίας. Φέρεται η οικογένεια να αναζητεί σπίτι στην περιοχή του Ουίνδσορ ώστε να αποφεύγει τα συχνά ταξίδια με ελικόπτερο.