Βαρύ το κλίμα στη Βουλή για τον Στ. Παναγούλη

Συνεχίζονται και σήμερα οι αντιδράσει βουλευτών εντός και εκτός Βουλής, για τη χθεσινή προκλητική δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλη, από την οποία πήρε σαφείς αποστάσεις και το ίδιο το κόμμα. Ο κ. Παναγούλης απείλησε χθες από το βήμα της Βουλής, τους
συναδέλφους του, που ψήφισαν το μνημόνιο, με Ειδικό Δικαστήριο ή εκτέλεση όπως αυτή του αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη!

«Αν το πολιτικό σύστημα επιθυμεί να βρει τα κλεμμένα, τότε πρέπει να ψαχτούμε όλοι εμείς εδώ μέσα από το 1974 μέχρι σήμερα, τι είχαμε και τι έχουμε. Όλα στο φως, αλλά δεν το τολμάτε.

(Όσοι υπέγραψαν τα Μνημόνια πρέπει) να παρακαλάτε να περάσετε από Ειδικό Δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη!», ήταν τα λόγια του βουλευτή, ο οποίος άφησε άφωνους με την τοποθέτησή του ακόμη και τους συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά την προσπάθειά του δε να ανασκευάσει, λέγοντας πως τούτο αποτελεί προσωπική του άποψη και, όπως είπε, δεν έχει σχέση με αυτήν ούτε το κόμμα του ούτε ο Αλ. Τσίπρας, ο σάλος που έχει δημιουργηθεί είναι αναπόφευκτος και έχει φορτίσει το κλίμα της συζήτησης του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου κάλεσε χθες  τον κ. Τσίπρα  να διαγράψει τον βουλευτή του, όμως η Κουμουνδούρου αρκέστηκε στο να πάρει αποστάσεις από τις δηλώσεις λέγοντας ότι είναι προσωπικές απόψεις.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης κατά τη σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη των λεγομένων του διευκρινίζοντας και ο ίδιος από μεριάς του ότι εκφράζουν τον ίδιο και μόνον .

Ούτε ως λεκτική υπερβολή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ .

Όσον αφορά τις υποδείξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ας τις υποβάλει προς τον αρχηγό του προτείνοντάς του τη διαγραφή του υπεύθυνου του προεκλογικού αγώνα βόρειας Ελλάδας κ. Ψωμιάδη όταν αποκαλούσε την φασιστική Χρυσή Αυγή ως αδελφό κόμμα .

Απαντώντας  στις αντιδράσεις από τις χθεσινές δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα πρός ξένους επενδυτές να μην επενδύσου τα χρήματα τους στην Ελλάδα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφέρει.

“Σε σχέση με τις επενδύσεις πρέπει να καταλάβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως άλλο είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και το χάρισμα φιλέτων στους ημετέρους και άλλο μια εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια προς όφελος της κοινωνίας”.
.

Εμείς το πατριωτικό μας καθήκον το γνωρίζουμε και το υπηρετούμε , αυτοί το
έγκλημά τους εις βάρος του λαού το έχουν συνειδητοποιήσει;”