Βαρουφάκης: Προτιμώ να είμαι Βουλευτής και να με λένε Γιάννη – Ο Σόιμπλε θέλει Grexit

Στα… κοινοβουλευτικά του καθήκοντα επέστρεψε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αποχώρησε από την κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα.0

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή, και συγκεκριμένα στο καφενείο, όπου ήπιε τον καφέ του και συζήτησε με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε και έναν σύντομο διάλογο με κοινοβουλευτικό δημοσιογράφο:

Δ: Υπουργέ…
Β: Δεν είμαι υπουργός. Βουλευτής είμαι.
Δ: Μια φορά υπουργός, πάντα υπουργός.
Β: Όχι, προτιμώ να είμαι βουλευτής και να με λένε Γιάνη.
Δ: Κεντρίζετε το ενδιαφέρον πάντως των συναδέλφων σας στον ΣΥΡΙΖΑ.
Β Είμαστε συνάδελφοι και συζητάμε, δεν κλέβω κανένα ενδιαφέρον.
Δ: Πώς βλέπετε τα πράγματα;
Β: No comments.
Δ: Αυτό δεν είναι καλό.
Β: Νo comment, κανένα σχόλιο. Παρακολουθούμε εναγωνίως τις εξελίξεις
Δ: Εναγωνίως;
Β: Άμα δεν παρακολουθείς εναγωνίως, είσαι επικίνδυνος.
Δ: Αυτό που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο θεωρείτε ότι ήταν ένα συν, άσχετα με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης;
Β: Ουδέν σχόλιο…
Δ: Συνάδελφοί σας λένε ότι ήταν μια ιστορική στιγμή, η παρουσία του πρωθυπουργού άνοιξε μια συζήτηση μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.
Β: Δεν έχω την καλύτερη άποψη για το Ευρωκοινοβούλιο. Δεν είναι Κοινοβούλιο. Ένα Σώμα που δεν νομοθετεί δεν είναι Κοινοβούλιο.
Δ: Πώς θα το χαρακτηρίζατε;
Β Μη Κοινοβούλιο.
Δ: Τι περιμένετε; Τι θα έχουμε τη Δευτέρα;
Β: ….Καταλαβαίνω τον Τσακαλώτο. Είναι φίλος μου. Η συμπαράστασή μου στον υπουργό είναι σιωπηλή και ενεργή. Είμαι πίσω του και τον νιώθω.
Δ: Έχετε μιλήσει με τον πρωθυπουργό αυτές τις μέρες;
Β: Ουδέν σχόλιο…
Δ: Θα έχουμε ένα συν ή ένα πλην στο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων;
Β: Ουδέν σχόλιο…
Δ: Πώς είδατε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος;
Β: Επικό και μεγαλειώδες.
Δ: Ψήφισαν «Οχι» για «Ναι»;
Β:…..

Ο Σόιμπλε θέλει Grexit -Αυτός με έδιωξε

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο καφενείο της Βουλής υποστήριξε ότι ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο μόνος υπουργός της ευρωζώνης με συντεταγμένη σκέψη και συγκεκριμένο πλάνο. Είπε επίσης ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ελέγχει απόλυτα την πλειοψηφία του Εurogroup εκτός από τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Σόιμπλε έχει «μετρημένο» πλάνο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και πως «αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη για να το πετύχει»!

Σε ερώτηση εάν οι Γερμανοί έχουν υπολογίσει το κόστος ενός Grexit είπε ότι ο κ. Σόιμπλε θεωρεί πως οι απώλειες είναι ελεγχόμενες.

Εκτός αυτών, ο ίδιος εκτίμησε ότι η «αποβολή» του από το κυβερνητικό σχήμα έγινε μετά τις επίμονες πιέσεις που άσκησε τόσο ο κ. Σόιμπλε όσο και άλλοι ομόλογοί του της ευρωζώνης αλλά και από το εσωτερικό.

Αναφορικά με το αν ο ίδιος εκτιμά ότι τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξει συμφωνία, αρχικά είπε no comment για να προσθέσει αργότερα «θα ήθελα να υπάρξει συμφωνία αρκεί να είναι συμφωνία λύση. Για την ώρα δεν μπορούμε να προδικάσουμε κανένα αποτέλεσμα».