Βαρουφάκης: Ο αστοιχείωτος Ντάιζελμπλουμ παραλίγο να επιλεγεί ως γενικός του ΔΝΤ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης,  γραμματέας του ΜέΡΑ 25 σχολίασε την υποψηφιότητα του Ολλανδού πολιτικού για την ηγεσία του ΔΝΤ με δύο tweet, τα οποία αποδεικνύουν ότι μπορεί να έχεουν περάσει ήδη 4 χρόνια  από τότε που ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και συγκρουόταν με τον άλλοτε πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και όπως φαίνεται δεν ξεχνάει εκείνες τις ημέρες.

Με αφορμή την υποψηφιότητα του Ντάισελμπλουμ για την «ηλεκτρική» καρέκλα του ΔΝΤ ο κ. Βαρουφάκης τον χαρακτήρισε ως «αστοιχείωτο».

«To ότι ο αστοιχείωτος Ντάισελμπλουμ παραλίγο να επιλεγεί ως γενικός του ΔΝΤ αποδεικνύει την περιφρόνηση του κατεστημένου της ΕΕ για τις τεχνικές ικανότητες και την δημοκρατική νομιμοποίηση του προσωπικού τους. Μόνο κριτήριο η τυφλή, ανεύθυνη υπακοή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«To ότι ο αστοιχείωτος Ντάιζελμπλουμ παραλίγο να επιλεγεί ως γενικός του ΔΝΤ αποδεικνύει την περιφρόνηση του κατεστημένου της ΕΕ για τις τεχνικές ικανότητες και την δημοκρατική νομιμοποίηση του προσωπικού τους. Μόνο κριτήριο η τυφλή, ανεύθυνη υπακοή.»

Υπενθυμίζεται ότι οι Ευρωπαίοι επέλεξαν για τη συγκεκριμένη θέση την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Ωστόσο ο κ. Βαρουφάκης έκανε την ίδια ανάρτηση και στα αγγλικά, απ’ όπου όμως απουσιάζει η λέξη «αστοιχείωτος».