Βαριά “λαβωμένο” είναι το Συνεργατικό κίνημα…

Όπως όλα δείχνουν, φτάσαμε πλέον στα χάλια που είχε ο συνεργατισμός επί εποχής του μακαρίτη, τέως διοικητής Ανδρέα Αζίνα, ο οποίος είχε καταλήξει στη φυλακή….

Αυτά συνέβησαν επί διακυβέρνησης  του αείμνηστου προέδρου της Κυπριακής δημοκρατίας, Σπύρου Κυπριανού, ο οποίος χειρίστηκε προσωπικά την εξυγίανση τότε του Συνεργατικού κινήματος.

Επί της δεύτερης θητείας του, ο αείμνηστος Σπύρος Κυπριανού διόρισε μαζί με το υπουργικό του συμβούλιο, τον τότε γενικό οργανωτικό του ΔΗΚΟ, Ερωτόκριτο Χλωρακιώτη στη θέση του Ανδρέα Αζίνα.

Κάθε μέρα που περνά, όλο και μεγαλύτερη γίνεται η “τρύπα” του συνεργατισμού.. Ο Συνεργατισμός μαζί με τα χιλιάδες μέλη του περνάνε δύσκολες ώρες….

Από τα 1,5 δις ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης, τα 800 εκατομμύρια αφορούν αρνητικά κεφάλαια ενώ τα υπόλοιπα αφορούν εκτιμήσεις για ζημιές μέχρι το 2015.

Στο Συνεργατισμό έγιναν λανθασμένες ενέργειες, παραλείψεις και μεγάλα κενά στη διαχείριση… Το Συνεργατικό κίνημα είναι “βαριά πληγωμένο” και χρειάζεται άμεσα αναδιοργάνωση.

Το ερώτημα που παραμένει όμως είναι,  πως ο ίδιος ο Διευθυντής του συνεργατισμού, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης και η οικογένεια του έπαιρναν τόσα εκατομμύρια σε δάνεια; Με ποιες εξασφαλίσεις τα έπαιρναν; 

Εδώ και αν χρειάζεται να γίνει μεγάλη έρευνα εις βάθος και να δώσουν άμεσα απαντήσεις και εξηγήσεις οι Χλωρακιώτης και Λύρας…..