Σοκ: Με ματωμένα χέρια ο δράστης μιλάει για την πράξη του!

Ένας Βρετανός στρατιώτης ήταν το θύμα της τρομοκρατικής ενέργειας, όπως…χαρακτηρίστηκε από τη βρετανική κυβέρνηση, σε δρόμο του νότιου Λονδίνου.

Ο νεαρός στρατιώτης σφαγιάστηκε από δύο άνδρες, οι οποίοι φώναζαν ισλαμικά συνθήματα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Η 48χρονη μητέρα δύο παιδών Ίνγκριντ Λόιου-Κένετ, είναι η νέα ηρωίδα των Βρετανών. Είναι η γυναίκα που βρήκε τη δύναμη να πλησιάσει τους δύο ύποπτους- αμέσως μετά την άγρια δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη και να τους απασχολήσει μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Η πράξη της κρίνεται ηρωική καθώς διακινδύνευσε τη ζωή της για να μην υπάρξουν και αλλα θύματα.

Η γυναίκα πλησίασε τους δύο δράστες και τους ζήτησε να παραδώσουν τα όπλα τους και να μην κάνουν άλλο κακό. Ένας από τους δύο ισλαμιστές της είπε ότι ήθελαν “να ξεκινήσουν πόλεμο στο Λονδίνο απόψε” και η Ίνγκριντ τους απάντησε: “Είστε δύο εναντίων όλων. Θα χάσετε”.

Στη συνέχεια, η 48χρονη αρχηγός προσκόπων, με εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες, δήλωσε ότι πλησίασε το θύμα για να το βοηθήσει και όταν έφτασε κοντά του και έψαξε για σφυγμό, κατάλαβε ότι ήταν νεκρός.

“Δίπλα του στεκόταν ένα μαύρο αγόρι που κρατούσε ένα περίστροφο, ένα μαχαίρι κουζίνας σαν μπαλτά και είχε ένα μικρό τσεκούρι, για να να κόψει τα οστά” είπε η Ίνγκριντ. “Όταν με είδε δίπλα στο θύμα, μου φώναξε να φύγω από το πτώμα”.

“Νόμιζα ότι θα ήταν καλύτερα να αρχίσουμε να μιλάμε πριν αυτός άρχιζε να επιτίθεται και σε κάποιος άλλο. Σκέφτηκα ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να περάσουν συνήθως ένα μήνυμα γι ‘αυτό τους ρώτησα “Τι θέλετε;”, εξηγεί στην Telegraph η ψύχραιμη και θαρραλέα Ίνγκριντ.

Τότε ο δράστης της απάντησε ότι σκότωσε τον Βρετανό στρατιώτη “γιατί έχει σκοτώσει μουσουλμάνους σε μουσουλμανικές χώρες”.

Το διάστημα που η γυναίκα μιλούσε ήρεμα στον δράστη και στεκόταν ψύχραιμα δίπλα του, ενώ αυτός κρατούσε ακόμα τα ματωμένα μαχαίρια, στάθηκε κρίσιμο καθώς έδωσε στην αστυνομία το χρόνο να φτάσει στο σημείο και να συλλάβει τους δύο νεαρούς “χασάπηδες”, πριν γίνει χειρότερο κακό.