Βίκυ Καγιά: “Έχασα δουλειές λόγω της αλλεργίας μου”

Στην εκπομπή “Όλα για την υγεία μου” μίλησε η Βίκυ Καγιά για την αλλεργία που την ταλαιπώρησε και της “έκλεισε” πόρτες στα επαγγελματικά της.

«Είχα κολλήσει σταφυλόκοκκο από ένα σφουγγάρι μολυσμένο. Μετά πέρασε αυτό και μεταφερθήκαμε σε μια περίεργη μορφή ακμής. Επειδή ήταν έντονες οι θεραπείες που έπρεπε να κάνω, γιατί ήμουν μοντέλο, μπροστά στις κάμερες και στα φώτα, και έπρεπε να έχουμε αποτέλεσμα άμεσα, αυτό δημιούργησε μια τεράστια ευαισθησία στην επιδερμίδα μου και άρχισε να αντιδρά αλλεργικά σε διάφορα προϊόντα, καλλυντικά κλπ» είπε το μοντέλο και παρουσιάστρια και συμπλήρωσε ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που δεν μπόρεσε να αναλάβει δουλειές λόγω του προβλήματός της: «Πολλές φορές έχασα και δουλειές, επειδή αντέδρασε αλλεργικά η επιδερμίδα μου. Πολλές φορές, επίσης, ένιωσα σαν πειραματόζωο γιατί προσπαθούσαν να δουν τι στο καλό συμβαίνει και με ενοχλούν όλα».

Αναφέρθηκε, τέλος, και στο πώς αντιμετώπισε το συγκεκριμένο πρόβλημα: «Μπορώ να χρησιμοποιήσω πολύ απλά πράγματα μόνο, σαν να είμαι μωράκι. Είμαι πολύ προσεκτική, σχολαστική στο μακιγιάζ, κόψαμε τα σφουγγάρια και τα πολλά πινέλα στην επιδερμίδα και προτιμάμε τα δάχτυλα και πολύ καλά πλυμένα με σαπούνι. Less is more. Πολύ λίγα πράγματα, πολύ συγκεκριμένα: Το σαπούνι μου, μία κρέμα, η οποία είναι ουδέτερη, χωρίς λιπαρά, αρώματα και άλλα πράγματα, και μια μάσκα άργιλο μια φορά την εβδομάδα. Αυτή είναι η ρουτίνα μου».