Βίκτωρας για έκρηξη στα κατεχόμενα: Η Κ.Δ. προσφέρθηκε να βοηθήσει

Σε δηλώσεις του στο νοσοκομείο Mediterranean, όπου νοσηλεύεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι, η Κυπριακή Δημοκρατία προσφέρθηκε να βοηθήσει τους Τουρκοκύπριους σε οτιδήποτε χρειαστούν, σε σχέση με το αντικείμενο που έπεσε στα κατεχόμενα.

Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος ανέφερε πως, για το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Πρόεδρος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε επαφή με τους αρμόδιους Υπουργούς και κρατικές υπηρεσίες και ενημερώνεται συνεχώς.

Είπε, επίσης, πως “έχει προσφερθεί βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία, προς τους Τουρκοκύπριους, μέσω των Ηνωμένων Εθνών” και συγκεκριμένα ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, επικοινώνησε με την ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, “και έθεσε στη διάθεση των Τ/κ, εάν και εφόσον χρειάζονταν, οποιαδήποτε τεχνική ή άλλη βοήθεια.

Σύμφωνα με τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο, ο Τ/κ ηγέτης ευχαρίστησε για την προσφορά, “αλλά είπε δεν χρειάζονται οτιδήποτε”.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο ΠτΔ είχε ξανά επικοινωνία με τον Μουσταφά Ακιντζί, απάντησε αρνητικά λέγοντας πως η τελευταία επικοινωνία τους ήταν το Σάββατο, όταν τραυματίστηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, “και όπως έχουμε πει, οι δυο άνδρες έχουν συμφωνήσει ότι αμέσως μετά την ανάρρωση του Προέδρου, θα διερευνήσουν και θα διαβουλευθούν μαζί για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό πρόβλημα.

Ανέφερε ακόμη πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώνεται για όλη την επικαιρότητα και για τις διεργασίες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ επιβεβαίωσε ότι είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά και με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.