“Βέτο” από Μέρκελ για πρόωρες εκλογές

Η κ.Μέρκελ συνέστησε στον κ. Σαμαρά να «εκτονώσει» την κατάσταση με την ΕΡΤ -Οι Γερμανοί δεν θέλουν αναταράξεις πριν τις δικές τους εκλογές. Αποστάσεις και από Κομισιόν.

Σε δύσκολη θέση εκτός από τους κ.κ Βενιζέλο και Κουβέλη, έχει περιέλθει και ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς που βλέπει να μην του «βγαίνουν» οι σχεδιασμοί του.

Είναι σαφές ότι ο κ. Σαμαράς έχει αντιληφθεί ότι αν επιμείνει στην απόλυτη και άτεγκτη στάση του να παραμείνει η ΕΡΤ κλειστή, τότε ο κ. Κουβέλης θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι Βερολίνο και Κομισιόν συστήνουν στον κ.Σαμαρά να εκτονώσει την κατάσταση, μέσω της εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης, και ανάβουν «κόκκινο» στη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Οι Γερμανοί δεν θέλουν αναταράξεις στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα πριν τις δικές τους εκλογές ενώ και η Κομισιόν έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού στο θέμα της ΕΡΤ, λόγω του ότι αυτοί οι χειρισμοί απειλούν την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Τα μηνύματα έχουν ήδη φτάσει στο Μαξίμου που προσπαθεί να αναδιπλωθεί, χωρίς να τραυματιστεί πολιτικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και να φανεί ότι υποχωρεί στα μάτια της κοινής γνώμης.

Για το λόγο αυτό τη Δευτέρα, στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών θα κατατεθεί μία συμβιβαστική πρόταση για να εκπέμψει εικόνα και πάλι η ΕΡΤ, προβάλλοντας μόνο ταινίες και πρόγραμμα-κονσέρβα και παράλληλα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωσή της.

Στην πραγματικότητα , το Μαξίμου επιχείρησε να παίξει ένα πολιτικό παιχνίδι με δύο στόχους.