Βέργας: Μέχρι αύριο θα παραδώσει όσους φακέλους εμπλέκεται ο Αριστοδήμου

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, ο Δήμος έχει στα χέρια του  την επιστολή από τον Έφορο Εταιρειών με τα ονόματα των εταιρειών που ο Θεόδωρος Αριστοδήμου είτε ως Διευθυντής, είτε ως μέτοχος εμπλέκεται σ` αυτές.

Η επιστολή αυτή,  έχει σταλεί στην ελεγκτική υπηρεσία του Δήμου και όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν ξεκινήσει την εξεύρεση αιτήσεων απ’ αυτές τις εταιρείες.

“ Πολύ σύντομα τουλάχιστον μέχρι αύριο” πρόσθεσε ο κ. Βέργας “αναμένουμε να ανταποκριθούμε για να παραδώσουμε και τους υπόλοιπους φακέλους εταιρειών στους οποίους εμπλέκεται ονομαστικά ο Θεόδωρος Αριστοδήμου”.

Ο κ. Βέργας είπε πως πρόκειται για πολλές εταιρείες χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση προς το παρόν να γνωρίζει τον αριθμό τους, σημειώνοντας πως για αυτό ακριβώς το λόγο, θα χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος.

Ο Δήμος Πάφου συνέχισε “ ήδη έχει παραδώσει τους 179 φακέλους και μέχρι το απόγευμα θα γνωρίζουμε μέχρι πόσους φακέλους θα παραδώσουμε στην Αστυνομία”.

Ο κ. Βέργας ερωτηθείς σχετικά επιβεβαίωσε πως έγινε μια δεύτερη καταγγελία στο Δ. Πάφου για άλλη εταιρεία, σημειώνοντας πως έχει δώσει οδηγίες στην Δημοτικό Μηχανικό του Δ. Πάφου να μελετήσει το φάκελο και να διαπιστώσει κατά πόσο ευσταθούν οι συγκεκριμένες καταγγελίες και ακολούθως να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο Πάφου.

Η συγκεκριμένη καταγγελία είπε αφορά μια συγκεκριμένη ανάπτυξη χωρίς ωστόσο να θέλει να αναφέρει τίποτα παραπάνω αφού – όπως σημείωσε- μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι οποιεσδήποτε ατασθαλίες .

Επεσήμανε ακόμη πως η συγκεκριμένη καταγγελία αφορά λειτουργία της συγκεκριμένης ανάπτυξης χωρίς πολεοδομική άδεια.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Βέργας είπε πως η καταγγελία έγινε στο Δ. Πάφου από πολίτες.