Βέργας και Σολομωνίδου ενώπιον του δικαστηρίου για τα απειλητικά μηνύματα

Στις 11:00 το πρωί αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, η πρώην έκτακτη υπάλληλος του Δήμου Μαρία Σολομωνίδου, ο πατέρας της Ηλίας Σολομωνίδης και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Σύφαντος για την υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων.

Η υπόθεση  αναμένεται να πάρει σήμερανέα αναβολή  μετά από αίτημα που θα υποβάλουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων προσώπων, που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Θα είναι η 4η φορά  που η υπόθεση παίρνει αναβολή. Η 3η φορά ήταν στις 17 Μαρτίου μετά από αίτημα που υπέβαλαν ο συνήγορος υπεράσπισης του Σ. Βέργα, δικηγόρος Γεώργιος Γεωργίου και της οικογένειας Σολομωνίδη δικηγόρος Μιχάλης Πικής.

Το αίτημα για τη νέα αναβολή αναμένεται να τεθεί στο δικαστήριο, επειδή εκκρεμεί η έφεση με την οποία προσβάλλεται η νομιμότητα των διαταγμάτων αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν το Σεπτέμβριο του 2014 στον νυν Δήμαρχο Πάφου και τότε Δημοτικό Σύμβουλο Φαίδωνα Φαίδωνος, στην πρώην Αναπληρώτρια Δημοτικό Μηχανικό του Δήμου Ανδρούλλα Ευθυμίου και στον δημοσιογράφο Κώστα Νάνο.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 11 κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και απειλητικά ενοχλητικά μηνύματα.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.