Βέλγιο: Ντι τζέι προσέλαβε ο δήμαρχος για να… διώξει τους Ρομά

Στην πρόσληψη ενός ντι τζέι ο οποίος θα παίζει εκκωφαντική μουσική για να διώξει τα καραβάνια των Ρομά προχώρησε ένας δήμαρχος στο Βέλγιο.

Όπως έγινε γνωστό, οι Ρομά έφτασαν την Κυριακή στην πόλη Λάντεν, περίπου 50 χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες, και συμφώνησαν με τον ιδιοκτήτη έκτασης γης να σταθμεύσουν εκεί μέχρι την Τρίτη τα 14 καραβάνια τους.

«Από τότε είπαν ότι δεν θα φύγουν και είναι εκεί με 30 καραβάνια. Πρόκειται για βιομηχανική τοποθεσία και δεν έχει σχεδιαστεί για κάμπινγκ», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της πόλης Τζίνο Ντεμπρού.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι η άρνηση των Ρομά να εγκαταλείψουν το χώρο τον οδήγησε στην απόφαση να προσλάβει ντι τζέι, ο οποίος θα παίζει μουσική αρχής γενομένης από το πρωί της Τετάρτης στις 9.

«Είναι ένας τρόπος να τους πιέσουμε. Ήταν πολύ δύσκολο να διαπραγματευτείς με τον βασιλιά των Ρομά, όπως ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του. Είναι μία μη βίαιη μέθοδος να τους ζητήσουμε να έρθουν σε συμφωνία», συνέχισε ο δήμαρχος.

Η μουσική θα ηχεί στα 95 ντισιμπέλ. Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ο ντι τζέι άρχισε το πρόγραμμα με το τραγούδι «Sultans of Swing» των Dire Straits και μετέδωσαν εικόνες παιδιών Ρομά να χορεύουν υπό τους ήχους της μουσικής.

«Θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο», δήλωσε κάτοικος του καταυλισμού. «Είναι πολύ ωραίο που μας έφερε ντι τζέι για να κάνουμε πάρτυ.

Η μουσική συνέχισε λίγο μετά το μεσημέρι, οπότε και οι Ρομά συμφώνησαν με την αστυνομία να έχουν φύγει μέχρι την Πέμπτη.

Ωστόσο, η ενέργεια του δημάρχου προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα. «Δεν είναι σωστό αυτό που συνέβη στο Λάντεν, καθόλου σωστό», είπε ο πρώην υπουργός Φρέγια Βαν ντε Μπος.