Βέλγιο: Εκστρατεία κατά της υπέρβαρης υπουργού υγείας! (photos)

Η νέα υπουργός υγείας του Βελγίου ζυγίζει 127 κιλά! Το τραγικό για την 52χρονη Maggie De Block είναι ότι σαν υπουργός υγείας 1θα πρέπει να κάνει και εκστρατεία για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Η τοποθέτηση της στο Υπουργείο υγείας προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια αλλά και πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

Ο δημοσιογράφος Tom van de Weghe, ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον για βελγική τηλεόραση ξεκίνησε εκστρατεία εναντίον την Μάγκι. Σε ένα τουήτ αναρωτήθηκε αν αυτή η υπουργός Υγείας μπορεί να είναι αξιόπιστη στη θέση της.

Την ίδια ώρα, μια Ολλανδική τηλεόραση την παρομοίωσε με πίνακα του Ρούμπενς είπε ότι η προφανής της παχυσαρκία θα μπορούσε να προκαλέσει γέλια.

Η ίδια αντιμετωπίζει την κριτική με ψυχραιμία. «Ξέρω ότι δεν είμαι μοντέλο, αλλά κοιτάξτε την ουσία όχι το περιτύλιγμα» δήλωσε η ίδια.

Η Μάγκι υπήρξε γιατρός παθολόγος επί 25 χρόνια. Ως Υπουργός Μετανάστευσης στην τελευταία κυβέρνηση του Βελγίου είχε επαινεθεί για την περικοπή του αριθμού των αιτήσεων ασύλου σχεδόν κατά το ήμισυ ενώ είναι από τις πιο δημοφιλείς πολιτικούς και κάποια στιγμή το όνομα της ήταν υποψήφιο για Πρωθυπουργός.

2Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από το 2008, συνολικά το 47% του ενήλικου πληθυσμού του Βελγίου είναι υπέρβαρα, σύμφωνα με την Daily Mail.